vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

struge, hiše, posledice poplav Svet24.si

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo"...

901177_veznaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

sanjski rodos Njena.si

Nepričakovana lokacija snemanja šova Sanjski ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
2 25.11.2018 19:14:57

KAAAJ? Bizarno, šokantno, BOLNO! Navijači Riverja na ulici neusmiljeno brcali - PUJSA (video)

Reuters
V vsem kaosu zadnjih dveh dni v Buenos Airesu je odpoved oziroma preložitev povratnega srečanja finala pokala Libertadores med River Platom in Boco Juniors pričakovana in logična. Medtem pa na dan prihajajo novi in novi posnetki bizarnega početja navijačev na ulicah argentinskega glavnega mesta.

Ne, da se navijači Riverja in Boce ne marajo, iz dna duše se sovražijo. Ker sta se večna tekmeca prvič v zgodovini znašla skupaj v finalu južnoameriške različice lige prvakov (pokala Libertadores), se je vsem navijačem v večmilijonski metropoli naravnost zmešalo. O napadu navijačev na povratni tekmi domačega Riverja na avtobus z igralci Boce je bolj ali manj že vse jasno, ta huliganski izpad je preprečil izvedbo dvoboja v soboto zvečer, posledično pa je poskrbel še za en odlog.

Navijači Riverja so ne glede na vso dogajanje v pisarnah in ne glede na pogovore med vodstvi obeh klubov in vodstvom tekmovanja vseskozi na ulicah okoli stadiona - znamenitega Monumentala. Eden od številnih posnetkov pa kratko malo šokira. Kako komentirati veseljaško brcanje mrtvega pujsa, ki je letel visoko v zrak - zdaj na eno zdaj na drugo stran? Bizarno in šokantno! Bolno!

river navijaci 1


Ne gre se truditi razumeti ta odklon, pa vendarle - v pojasnilo nepojmljivega. River Plate in njegovi navijači prihajajo iz bogatejšega dela mesta - iz Nuneza. Na drugi strani Boca Juniors in njeni navijači bivajo v revnejšem predelu La Boca. Tako imenovani Milijonarji, kakor pravijo navijačem Riverja, se norčujejo iz svojih tekmecev, češ da v njihovem revnem predelu grozno smrdi, kot bi tam živeli prašiči. Ja, s prašiči jih primerjajo in to večkrat na tekmah tudi pokažejo - z ogromnimi napihljivimi pujsi v Bocinih barvah, s prašičjo glavo ... itd.

Tokrat so šli navijači Riverja daleč predaleč, na ulici so namreč brcali mrtvega pujsa. Ja, res ni mogoče razumeti ...

river pujs
Reuters

Članki iz rubrike