laboratorij, mikroskop Svet24.si

Je konec življenja zapisan v krvi?

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu/STA
nu/STA
5 25.11.2018 18:22:14

JASNA JE USODA tekme vseh tekem! Po večurnih pogajanjih so vodilni glede SUPERCLASICA ODLOČILI TOLE

vszi
Nogometni svet je včeraj pretreslo dogajanje pred dvobojem vseh dvobojev, kot so ga poimenovali v Argentini, danes pa je jasna usoda dvoboja.

Južnoameriška nogometna konfederacija (Conmebol) je ugodila prošnji Boce Juniors in prestavila današnjo povratno tekmo cope libertadores proti River Platu. Obračun cope libertadores bi moral biti že v soboto, a so ga zaradi nasilja navijačev, ki so napadli avtobus Boce, prestavili na danes ob 21. uri. V napadu je poškodbe utrpelo več igralcev Boce.

Vodstvo Boce Juniors je vodstvo tekmovanja zaprosilo za prestavitev tekme in sankcije za navijače River Plata, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Boca si je želela enake možnosti v pripravah na tekmo, Conmebol pa skuša temu ugoditi s prestavitvijo obračuna.

Kdaj bo odigrana povratna tekma - prva se je pred dvema tednoma končala z 2:2 - še ni jasno.


Navijači so v soboto med potjo na Riverjev stadion Monumental napadli avtobus Boce in vanj metali kamenje ter druge predmete. Televizijska slika je pokazala nogometaše Boce, kako zapuščajo povsem razbit avtobus, zaradi solzivca, s katerim je policija želela odgnati množico, pa so imeli solzne oči in se borili s kašljem.

Nekaj nogometašev je bruhalo, nekaj pa je bilo porezanih od razbitega stekla. Pabla Pereza, kapetana Boce, so najprej odpeljali v bolnišnico zaradi steklenih drobcev v očesu, pozneje so ga pripeljali nazaj na stadion, zdravniško oskrbo pa naj bi potrebovala vsaj še dva nogometaša Boce. Napad se je zgodil kljub številčni, a vendarle ne najbolj učinkoviti policijski zaščiti.

Finale južnoameriške različice lige prvakov sicer velja za največjo klubsko tekmo v zgodovini argentinskega nogometa.

Članki iz rubrike