nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 02.11.2018 14:01:37

PRETRESLJIVO! ILIČIĆ priznal, da se ni upal zaspati, ker se je bal, da SE NE BO VEČ ZBUDIL

vszi
Kako resne so lahko določene bolezni, tudi na videz nedolžno vnetje zob, se ne zavedamo, dokler nas ne udari po glavi.

Josip Iličić, ki so ga nekateri spletni portali v Italiji razglasili celo za igralca meseca oktobra v serie A, je v pogovoru za priznani italijanski časopis Corriere dello Sport govoril tudi o svojem strahu pred smrtjo.
Vezist Atalante in eden najboljših slovenskih nogometašev je prioznal, da je mislil, da ga bo bakterijska okužba ubila in da je imel cel čas bolezni v mislih smrt nekdanje soigralca iz Fiorentine Davida Astorija (slednji je zaradi srčne kapi umrl marca letos, ko je pred tekmo odšel spat v hotelsko sobo in se ni več zbudil).
Iličiću so na začetku te sezone diagnosticirali limfodenitis (bakterijska okužba limfnega sistema, med drugim tudi bezgavk) in Josip je kar nekaj časa preživel v bolnišnici. Ob bakterijski okužbi zob se je okužba preselila na bezgavke.


"V tistih dneh sem imel ves  čas v glavi to, kar se je zgodilo z Davidom Astroijem," je govoril Iličić. "Nisem mogel spati, ker sem vseskozi mislil na to. Ko sem bil poleti bolan, sem v resnici mislil, da se tudi meni lahko zgodi enako. Bal sem se. Mislil sem si: 'Kaj, če se zjutraj ne zbudim več? Če ne bom nikoli več videl moje družine?' Bilo je obdobje, ko sem se bal oditi v posteljo in zaspati. Bili so primeri, ko so ljudje, ki so imeli podobne zdravstvene težave kot jaz, končali v komi. Pri meni je okužba ostala v bezgavkah, pri drugih pa se je razširila. Če zdaj pogledam nazaj... Razmišljal sem o drugih stvareh in ne o nogometu."     
Morda se je že na reprezentančni tekmi opazilo, da se je Iličić spremenil: "Oddelam svoje na igrišču, potem pa grem do svoje družine. Vedno si jih želim imeti ob sebi. Življenje je kratko."
Iličić je dodal, da je zdaj močnejši: "Psihično sem zdaj močnejši. Takrat se je nekaj spremenilo. Prej sem se razjezil zaradi neumnih stvari, dane živim boljše."
Josip je razložil tudi, da je v bolnišnici začel drugače gledati na svet: "Nehal sem gledati nogometne tekme po televiziji in razmišljal le o svoji družini. V nekem trenutku sem upal, da bi lahko vsaj normalno spet hodil. Nisem več razmišljal, da bi še bil nogometaš. Potem pa sem vse premagal."

Članki iz rubrike