humanity-4150261_1920 Dobra karma

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

hotel-epic, postojna, karantena Reporter.si

Osebna izpoved potnika iz Madrida, ki je v ...

koronavirus, denar, covid-19 Svet24.si

To prinaša megazakon za samozaposlene, študente,...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

Blaž Švab 1 Odkrito.si

Blaž Švab: "O svoji bolezni nisem govoril, ker ...

inja zalta Njena.si

Preobrat: Inja Zalta po zbiranju denarja že doma

nu
nu
1 19.09.2018 14:43:35

ŠTIRJE SLOVENCI preko noči ostali brez tekmovanja! Več bankrotov povzročilo KAOS

Medtem ko se italijanska Serie A 'sonči' v pozornosti, ki jo ima danes po vsem svetu, seveda, zaradi Cristiana Ronalda, je v Serie B vse drugače.

Drugoligaški nogomet na 'škornju' se je znašel v hudih težavah, potem ko so bili odigrani trije - še ne polni - krogi, je tekmovanje prekinjeno, liga je suspendirana.

V ligi sicer v tej sezoni nastopajo štirje slovenski nogometaši: Aljaž Struna v Palermu, Enej Jelenić v Carpiju, Siniša Anđelković v Venezii in Jure Balkovec v Veroni. Kakšna bo usoda tekmovanja in kakšna bo potemtakem sezona za štiri Slovence, je za zdaj še veliko vprašanje, ki še nima pravega odgovora.


Težava je nastala, ko so Cesena, Bari in Avellino objavili bankrot, liga pa jih je odstranila iz tekmovanja. Od 22 je v konkurenci kar preko noči ostalo le še 19 klubov. Na italijansko zvezo so pismo poslali tretjeligaši Siena, Novara, Trenana in Pro Vercelli in izkazali zanimanje, da se pomaknejo eno stopnico višje in zasedejo prosta mesta. Vendar, niso bili uslišani, njihova prošnja je bila zavrnjena, zveza pa namerava zmanjšati število udeležencev Serie B.

No, omenjeni tretjeligaši se s tem ne strinjajo, zato so skupaj z Združenjem nogometašev podali sodbo proti italijanski zvezi, v kateri zahtevajo, da se Serie B do nadaljnega suspendira - takšno stanje bo ostalo najmanj do 9. oktobra. Sodišče v Rimnu je namreč prav zares suspendiralo drugoligaško prvenstvo, dokler se zveza ne izjasni, koliko klubov se bo v tej sezoni potegovalo za napredovanje v prvo ligo.

Vse aktivnost v Serie B so torej zaustavljene, tekme se ne bodo igrale, v pisarnah pa bodo staknili glave in skušali rešiti zaplet. Prej omenjeni Struna, Jelenić, Anđelković in Balkovec pa bodo približno mesec dni trenirali. In čakali...

Značke: serie-b, italija

Članki iz rubrike