Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2018 21:15:58
Deli članek:

DOBRODOŠEL DOMOV, BASTI! Poglejte sprejem, ki ga je bil na poslovilni tekmi deležen Schweinsteiger (video + foto)

twitter
Bastian Schweinsteiger

Bastian Schweinsteiger je tri leta po tistem, ko je zapustil vrste Bayerna, odigral poslovilno tekmo v dresu bavarskega velikana.

Pred tremi leti, ko je iz Bayerna odšel v Manchester, za to ni bilo prave priložnosti, zdaj so mu na Allianz Areni namenili čast, ki so jo deležne le največje legende. "Basti is back," se je bohotilo čez celotno tribuno. Basti se je vrnil, resda le za en večer in kot član kluba Chicago Fire, a polna Allianz Areni se je še enkrat lahko priklonila enemu največjih sinov kluba. "Und mit der Nummer 31, Bastian Schweinsteiger, Fußballgott!" je zadonelo iz mnogih grl ob vrnitvi izgubljenega sina. V čustvenem večeru, ko ni manjkalo cvetja, toplih besed, objemov in tudi solz.

Prišli so številni, ki so bili zraven v tem ali onem obdobju Schweinsteigerjeve kariere v dresu Bayerna. Heynckes, Hoeneß, Rummenigge, Lahm... niso želeli manjkati. Sedemnajst let, od 1998 do 2015, je nosil dres bavarskega velikana, v njem zbral okroglih 500 tekem, kar ga na večni klubski lestvici uvršča na deveto mesto in pri tem osvojil 21 velikih lovorik, med drugim tudi osem naslovov nemškega prvaka, glede česar mu tam zunaj ni para. A številke in lovorike še zdaleč ne povedo celotne zgodbe. Bastian je poosebljal vse, kar predstavlja Bayern. »Naša vrata so ti vedno odprta,« so mu dejali ob vrnitvi domov. Prvi polčas je odigral v dresu Chicaga, v drugem si je še enkrat več in hkrati zadnjič nadel Bayernovega s številko 31 na hrbtu ter tako tudi simbolno sklenil svoje münchensko poglavje.

Odšel je sicer že pred leti, a odšel pravzaprav ne bo nikoli, Bastian Schweinsteiger bo vedno član Bayernove družine. Nobena zgodba ni večna, a če je prava, ostane za vse večne čase. In Schweinsteigerjeva v Münchnu je bila vsekakor ena takšnih.