Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2018 18:41:34
Deli članek:

Nekdanja zvezda Mure in zgrešena investicija Maribora TRESE KOT NORA

Potem ko se je zdelo, da je to še en korak proti nogometni penziji oziroma pozabi, je znova našel svoj napadalni instinkt.

Slovenski ljubitelji nogometa se Nusmirja Fajića spominjajo po uspešnem obdobju v Muri, nato pa so imeli z njim velike načrte tudi pri Mariboru, a se je njegova pot precej neslavno končala. Iz štajerske prestolnice se je najprej preselil v Belorusijo, natančneje v Minsk, pot ga je vodila še na Kitajsko in Romunijo, kjer je bil nekaj mesecev član Craiove. Lani poleti se je vrnil v domačo Bosno in Hercegovino in oblekel dres Krupe. Ko je letos prestopil v (nekoč) enega največjih tamkajšnjih klubov,Velež iz Mostarja, ki pa igra v drugi ligi, se je zdelo, da se njegova kariera počasi, a zanesljivo bliža h koncu.

A če se po jutru dan pozna, je v Mostarju znova našel rdečo nit oziroma strelski instinkt, v uvodnih treh krogih prvenstva BiH je namreč zabil reci in piši 6 golov.

Trener Veleža Ibro Rahimič je seveda prezadovoljen z učinkom napadalca, ki je kar pet od svojih šestih golov dosegel z glavo. "Vedel sem, da je dober igralec, toda da je tako dober v igri z glavo... Dolgo sem v nogometu, igral sem z vrhunskimi igralci, Halilhodžić in Bajević sta bila nekoč vrhunska "centarfora", toda Fajič je morda celo boljši v igri z glavo od omenjenih."

Velež je po treh krogih na vrhu lestvice, danes 31-letni Fajić pa seveda na vrhu lestvice strelcev.