stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 15.08.2018 09:04:46

DRAMA VSEH DRAM! Nogometaš MED TRAGEDIJO zgrmel SKUPAJ Z MOSTOM, njegova usoda OSUPNE!

Podrti most
vszi
Velika tragedija nosi v sebi tudi neverjetno športno zgodbo.

Oblasti govorijo o za zdaj 36 mrtvih in več huje ranjenih, sobotno zrušenje mostu v Genovi je ena največjih tragedij v moderni italijanski zgodovini. Ima pa tudi ta grozljivka elemente čudeža, med katere spada usoda italijanskega vratarja Davideja Capella, nogometaša slavnega imena, ki pa ni v sorodu s slovitim trenerjem Fabiem Capellom. 33-letni Davide je bil v času zrušenja ravno na tistem delu mostu, ki je zgrmel na sosesko pod seboj. 

Davide je padel skupaj s svojim avtomobilom, tako kot mnoge nesrečne žrtve. A v nasprotju z njimi je nekdanji vratar Cagliarija, ki zdaj brani za nižjeligaški Legino imel neverjetno srečo. "Vozil sem se po mostu, ko je nekaj zaropotalo in nato je vse skupaj padlo v globino. Z avtom sem po zraku med ruševinami letel 30, 40 metrov in prepričan sem bil, da mi ni pomoči," je po tragediji razlagal Capello, ki pa jo je odnesel čudežno. 

"Ko sem ugotovil, da sem čudežno preživel, sem takoj sporočil bližnjim, da sem na mostu, a da mi ni nič. Sicer so me odpeljali reševalci, ki niso mogli verjeti, da se sploh nisem udaril. Nato pa je tudi medicinsko osebje spoznalo, da sem povsem brez praske. Tega ne znam razložiti," je še povedal Capello - srečen zaradi lastne usode in povsem strt zaradi usode mnogih, ki so jo odnesli povsem drugače ...

Značke: genova, most, capello

Članki iz rubrike