Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.07.2018 13:19:57
Deli članek:

Olimpija bo ZASLUŽILA zaradi - ELEKEJA! Nigerijčev skorajšnji prestop kot odlična novica za Mandarića

www.alesfevzer.com

Blessing Eleke se bo po enem letu očitno že poslovil od Izraela.

Ko ga je Olimpija pred enim letom prodala v Ashdod, se je govorilo, da so zmaji s poslom zaslužil kar okrogel milijon evrov. Toda Blessing Eleke je v resnici v blagajno Ljubljančanov prinesel neprimerno manj denarja. Prestop je bil v resnici vreden vsega 350.000 evrov, sta se pa takrat oba kluba dogovorila, da bo šel določen odstotek od naslednjega Elekejevega prestopa tudi na račun Olimpije. In očitno se  bo to zgodilo že v kratkem.

Kot poročajo mediji v Švici, je Nigerijec tik pred prestopom v vrste Luzerna. Slednji igra v švicarski prvi ligi, preteklo sezono je sklenil na visokem tretjem mestu. Delež k temu je prispeval tudi Tom Jurić, reprezentant Avstralije, ki naj bi zdaj želel zamenjati delodajalca, očitno pa so na stadionu Swissporarena že našli zamenjavo zanj. Blick piše, da je prestop Elekeja bolj kot ne zapečatena stvar.

O odškodnini, ki jo bo prejel Ashdod, v Švici ne pišejo, a ne glede na to, kako visoka bo, bo nekaj zaslužila tudi Olimpija. Ta naj bi zadržala vsaj 20, če ne celo 30 odstotkov od naslednje prodaje, vprašanje je seveda le, kako velik bo kupček denarja, ki se bo stekel na njen račun, ko bo Eleke uradno prestopil v Luzern.