Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.07.2018 12:19:45
Deli članek:

In še ZADNJI SPREJEM! Tudi Ćiro je v Hercegovini dvignil Dalića: "UNIČIL ME JE" (foto+video)

Tom Dubravec/CROPIX

Na Hrvaškem še kar ne prenehajo slaviti drugega mesta na svetovnem prvenstvu v nogometu.

Potem ko so nogometašem veličasten sprejem pred več kot pol milijona ljudmi pripravili v Zagrebu, so svoje junake pričakali še v Splitu, Zadru, Osijeku in ostalih manjših mestih. In zdaj še v drugi državi, v Bosni in Hercegovini oziroma v hrvaško obarvani Hercegovini, točneje v Livnu - rojstnem mestu selektorja Zlatka Dalića.

Da so v Livnem izjemno ponosni na Dalića, so dali jasno vedeti že med mundialom, ko je njegova podoba krasila več plakatov po mestu. Na sprejemu se je zbralo blizu 50 tisoč ljudi, kar je za mesto, ki ima le dobrih 30 tisoč prebivalcev, ogromna številka.

Domačini so dejali, da nikoli prej ni bilo in nikoli v prihodnje ne bo tako, kot je bilo včeraj. "Le, če bomo prvaki. Evropski ali svetovni, ni pomembno," so dodali. V Livnem se je ta dan zbralo veliko znanih osebnosti, prisotni so bili tako rekoč vsi omembe vredni hrvaški mediji. Tam je bil tudi legendarni Ćiro Blažević.

Dva selektorja na istem mestu. Srebro in bron, bi dejali Hrvati. "Nikoli si ne bi oprostil, če ne bi prišel," je dejal Ćiro, medtem ko se je fotografiral z domačini in delil avtograme. "Presegel me je, uničil me je, amapak ne bi mogel biti bolj vesel, ker me je uničil prav moj Zlatko. Z velikim veseljem sem prišel v Livno. Njegov sprejem je presegel tisti naš sprejem izpred dvajsetih let. Zasluženo. Tudi njegov rezultat je presegel moj rezultat," je še dodal Blažević.

V Livnem je bil tudi Marko Perković Thompson. Če se je na Hrvaškem celo pojavila opozicija, ki kritizira njegovo stalno prisotnost ob slehernem igralcu ognjenih, in dodaja, da Hrvaška ob vključevanju v evropske integracije ne potrebuje predvsem preko Thompsonovih napevov stalnega poudarjanja ustaštva, v Hercegovini s tem nimajo nikakršnih težav.

Mimogrede, na sprejemu se ni pojavil Zdravko Mamić.