Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 20.07.2018 12:15:49

REKORDNA ODŠKODNINA: Sanjski prestop hrvaškega reprezentanta, ki se seli v Francijo!

Reuters
Hrvaški nogometaši že podirajo rekorde.

Hrvaški nogometni reprezentant Duje Ćaleta Car je novi igralec Marseilla. Nekdanji evropski prvaki so za hrvaškega branilca Red Bull Salzburgu plačali 17 milijonov evrov odškodnine, 21-letni Hrvat pa je postal njihova prva okrepitev pred novo sezono.

Mladi nogometaš iz Šibenika je imel tudi številne druge ponudbe, po poročanju francoskih medijev tudi finančno bolj ugodne. Predvsem so si ga želeli italijanski klubi na čelu z Napolijem. A nogometaš, ki je v Red Bull Salzburg prestopil leta 2014, je izbral Olimpique, proti kateremu se je v lanski sezoni boril v polfinalu evropske lige.


Hrvat je poskrbel za rekordni prestop iz avstrijske lige, doslej so si rekord delili Naby Keita, Sadio Mane in Jonatan Soriano, vsi igralci Salzburga, ki so za prestope v Leipzig, Southampton in Sinobo Guoan klubu priskrbeli 15 milijonov. Slovenski reprezentant Kevin Kampl, prav tako nekdanji igralec Red Bulla, je na tej lestvici na petem mestu, odškodnina zanj, plačala jo je Borussia iz Dortmunda, je znašala 12 milijonov evrov.

Najdražji prestop nogometaša iz avstrijske lige, ki ni igral za Salzburg, je prestop Maximiliana Wöberja, ki je lani iz dunajskega Rapida v Ajax iz Amsterdama odšel za 7,5 milijona evrov.

Na svetovnem prvenstvu je Ćaleta Car odigral eno tekmo, v ekipi je bil na tekmi z Islandijo, ki so ga hrvaški rezervisti dobili z 2:1.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike