sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
1 14.07.2018 16:44:38

Hrvati bodo dobili NOV NACIONALNI STADION! Kje bo stal, koliko bodo odšteli zanj?! RAZKRILI SO VSE! Tudi fotografije! (foto)

Profimedia
Evforija svetovnega prvenstva je naredila svoje.

Da so Hrvati v finalu svetovnega prvenstva, je čudež. Je tudi svojevrstno norčevanje iz ostalih nogometnih držav. Hrvaška liga pač je, kakršna je. Ni slaba, a zagotovo ni najboljša. Infrastruktura pa ... No, bržčas nismo daleč od resnice, če zapišemo, da smo še Slovenci na boljšem! Pa tudi pri nas se ne cedita ravno med in mleko. Ampak evforija SP je naredila svoje in Milan Bandić, župan Zagreba, je dan pred finalom turnirja v Rusiji svečano napovedal: "Zgradili bomo nacionalni stadion!"


"Ne bom gradil stadionov kot Vladimir Putin za 400 ali 500 milijonov evrov, saj nismo Rusija. Bomo pa zato naredili najlepši stadion za okoli 35, 50 tisoč ljudi in vložiti bo treba od 100 do 120 milijonov evrov. Od tega bi 70 odstotkov prispevalo mesto Zagreb, preostanek pa vlada in hrvaška nogometna zveza. Če bi meni nekdo ponudil 70 odstotkov, bi sprejel brez pomisleka. Vse je odvisno od njih, a prepričan sem, da bodo sprejeli ponudbo," je Bandić razveselil številne in pristavil: "Potrebovali bi od 12 do 14 mesecev priprave, nato pa še dve leti, da vse zgradimo. To lahko še naredimo znotraj trenutnega mandata, nato pa bi bila uvertura v sedmi mandat, če ga bo bog dal, da odpremo ta stadion."

Novi stadion bi sicer nosil zanimivo ime, in sicer "modri vulkan", stal bi tam, kjer trenutno domuje zagrebška Lokomotiva.

Galerija
Značke: hrvaška, zagreb

Članki iz rubrike