Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.06.2018 15:41:25
Deli članek:

Šok! PET PRESTOPNIH ROKOV BREZ OKREPITEV!? Barca je zagrešila TOLE neverjetno neumnost

Reuters

Saj to ne more biti res. A vendarle je.

Fifa je odprla preiskavo proti Barceloni, potem ko se je njen predsednik Josep Maria Bartomeu spozabil in v intervjuju za sloviti francoski Radio Monte Carlo povedal, da se je njegov klub oktobra prvič pogovarjal z Antoinom Griezmannom. Prvi mož ponosa Katalonije je zadevo priznal zelo jasno in zelo glasno, s tem pa je med drugim priznal tudi, da je Barcelona kar dvakratno kršila pravila Mednarodne nogometne zveze.

Čeprav španska zakonodaja predvideva, da se kupcu v primeru plačila odškodninske klavzule ni treba pogovarjati s prodajalcem, pa je po pravilih Fife prepovedano kontaktirati igralca ali njegovega zastopnika izven prestopnega roka, prav tako pa se je prepovedano pogovarjati manj kot šest mesecev pred iztekom pogodbe. Seveda klubi v praksi ponavadi kršijo oboje, a jim je to težko dokazati. Razen če ... priznajo.

Po Bartomeuovih besedah je Fifa logično takoj odprla preiskavo, po poročanju angleških, španskih in francoskih medijev pa Barci grozi grozljiva kazen. Zaradi predkaznovanosti na tem področju bi v primeru, da bi bila spoznana za krivo, avtomatično dobila prepoved poslovanja v naslednjih kar petih prestopnih rokih, kar bi bilo zanjo neverjetno boleče. Kazen grozi tudi Griezmannu, brez pravice igranja bi utegnil ostati za tri mesece.