Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.06.2018 15:24:54
Deli članek:

Prekupčevalci z mamili, roparji, morilci in posiljevalci OGRELI VZDUŠJE pred SP v Rusiji

Svetovno prvenstvo je končano. V izjemno napetem finalu je Peru po streljanju enajstmetrovk premagal Rusijo.

Ne, niste zamudili pravega svetovnega prvenstva, ki se bo čez dober teden začelo v Rusiji. V Peruju, kjer so ob prvi uvrstitvi na pravo svetovno prvenstvo po 36 letih v sedmih nebesih, so v državnih dresih igrali zaporniki.

Francis Valero, tetoviran 27-letni prekupčevalec z mamili, je dejal: "Tako lako vsaj diham svež zrak." Prvi del tekmovanja je potekal na lokalnih igriščih zaporov v Anconu, Chimboteju, Ici in Limi. Polfinale je gostil zloglasni zapor Lurigancho, najbolj natrpan v Peruju. V njem je namreč nagneteno 9700 najbolj nevarnih kriminalcev, prostora pa je za 3500 ljudi. Finale je bilo na glavnem stadionu v Limi, ki ima kapaciteto 60.000 sedežev.


Vsaka od zaporskih ekip je igrala v dresih ene od reprezentanc, ki bo igrala v Rusiji, tekme pa so sodili profesionalni sodniki. Zaradi specifičnih igralcev, med katerimi so mnogi obsojeni na najhujše zaporne kazni zaradi hudih kaznivih dejanj, so bile tribune skoraj povsem prazne. Vstop je bil dovoljen le omejenemu številu družinskih članov igralcev. Seveda, okoli igrišča je za varovanje skrbelo 200 zelo dobro oboroženih policistov.

V finalu je ekipa Peruja, ki so jo sestavljali zaporniki iz Lurigancha, po streljanju enajstmetrovk premagala Rusijo - zapornike iz Chimboteja. Zmagovalci so za nagrado dobili pokal, kolajne in športno opremo.

"Med tekmovanjem sem začutil svobodo, čeprav sem se zavedal, da bom moral kmalu nazaj. Zmago sem posvetil svoji družini," je povedal Thomas Manuel Aguirre, član zmagovalne ekipe, sicer pa obsojen za rop.