Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2018 15:12:24
Deli članek:

TOKRAT GRE ZARES, Usain Bolt na preizkušnji pri dvakratnih prvakih (VIDEO)

Najhitrejši človek na svetu vseh časov Usain Bolt je atletsko kariero končal, krčevito pa si želi začeti kariero nogometaša.

Da je 31-letni Jamajčan povsem resen v tej svoji nameri, je zdaj povsem jasno. Ko se je v medijih pojavljal v dresu Manchestra Unteda in obiskoval rdeče vrage na Old Traffordu, je bilo videti, kot da se je bolj ali manj izpostavljal kot velik navijač tega kluba. Ko se je letos spomladi v rumeno-črnem dresu pojavil na treningu dortmundske Borussije, je bilo videti, kot da gre za dober marketniški trik. Ko pa se je v teh dneh v vadbeni opremi pojavil v Drammnu na treningu dvakratnega norveškega prvaka Stromsgodseta, je bilo videti, kot da je prav zares prišel na preizkušnjo.


Direktor kluba Jostein Flo je zbral igralce in jim najprej povedal, da se jim bo pridružil igralec, ki je neverjetno hiter. Potem se je na vratih pojavil Bolt. Igralci so bili v šoku, niso mogli verjeti.

"Prešel sem na preizkušnjo. Morda bodo v klubu videli nekaj v meni in me angažirali," je novinarjem dejal Bolt. Direktor pa je povedal: "Vemo, kaj je Bolt v svetu atletike, vendar on je tudi zelo dober nogometaš. Če ne bi bil, ga ne bi bilo tukaj oziroma mu ne bi dovolili, da trenira z našo prvo ekipo."

Bolt naj bi v Stromsgodsetu dobil dres s številko 9.58, kar je njegov svetovni rekord v teku na 100 metrov.