baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

mirjam poterbin portret 1 Lady

Z mladostno energijo v petdeseta

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 31.05.2018 13:03:38

Nov GNUSEN RASISTIČNI napad na Maria Balotellija, ki RAZKRIVA: 'Tako me je bolelo, da nisem mogel nehati jokati'! (video, foto)

Profimedia
Mario Balotelli se je po štirih letih vrnil v italijansko reprezentanco in se takoj izkazal s spektakularnim zadetkom na tekmi proti Savdski Arabiji.

Toda njegovo vrnitev je zasenčil najnovejše rasistično dejanje, ki ga je doletelo. Italijanski "navijči" so na tekmi, ki je potekala v Švici, razvili transparent z grozljivim sporočilom, ki je bilo usmerjeno prav nogometašu ganskih korenin. "Moj kapetan je italijanske krvi."

Takih opazk je Mario že vajen, saj ga spremljajo celotno kariero, in čeprav je tako, pa ga vseeno vsakič zaboli srce. O tem je spregovoril tudi v svoji knjigi Demoni.

"Seveda, da bi imel veliko manj težav v življenju, če bi bil belec. A vse to me je naredilo močnejšega, dobivam veliko spodbudnih sporočil, predvsem od otrok, ki v meni vidijo vzor, kako nikoli ne smeš spustiti glave, ko pride do rasističnih napadov," je dejal 27-letni nogometaš, ki je zelo nazorno opisal, kako se počiti, ko ga rojaki napadajo z rasističnimi izjavami.

"V tej državi je velikokrat odvratno biti temnopolt. 18 let so mi zapirali vrata pred nosom, kar zadeva italijanskega državljanstva ali sprejemanja v družbo. Čim je v šoli kje kaj izginilo, sem bil prvi osumljenec," je zatrdil in opisal dogodek, ki ga spremlja že vrsto let. "Nikoli ga ne bom pozabil, tako me je bolelo, da takrat nisem mogel nehati  jokati. Potem, ko sem naredil nalogo, mi je mama pustila, da sem šel igrat nogomet, toda ko sem prišel na igrišče, mi ostali otroci niso pustili, da se jim pridružim. Ni mi bilo jasno zakaj, njihov odgovor pa je bil 'zato, ker si temnopolt'."

Tudi potem, ko je postal igralec velikega kluba, ko se je prebil v italijansko reprezentanco, se situacija ni spremenila. Leta 2009, pravi, je dokončno odrasel, doživel je dva grozljiva dogodka, oba sta povezana z nogometom.

"Na derbiju med Interjem in Juventusom so se mi navijači slednjega, vsakič, ko sem se dotaknil žoge, vseskozi drli 'opica črna, vrni se v Afriko. Dva meseca zatem sem bil v Rimu, v nekem lokalu smo s kolegi iz mlade reprezentance Italije pili kavo, ko sta se mimo nas na motorju pripeljala dva moška in se začela name dreti 'črnec, smrdljivi črnec, črn dre*'. A to ni bilo vse, vame sta začela metati banane, toda nista me zadela, sta pa zadela natakarico," je dva spomina v knjigi opisal Mario.

Članki iz rubrike