favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 23.05.2018 13:22:40

TOLE pa mnogim NE BO všeč: Bombastična novost (ali mogoče NOROST) v ligi prvakov!

Se bo to res zgodilo? Ali liga prvakov to rabi?

Odgovori predvsem na drugo vprašanje bi se verjetno močno razlikovali, odvisni pa bi bili od tega, komu bi ga zastavili. Toda dejstvo je, da se pri Uefi dogaja nekaj takega, o čemer se v preteklosti verjetno ni niti razmišljalo.

Finale lige prvakov bi lahko gostila mesta, ki z njo nimajo pravzaprav nič skupnega. Krovna evropska nogometna zveza namreč želi, da bi tekmo vseh tekem v prihodnje gostila neevropska mesta. Prvi med njimi naj bi to naredil New York, v vrsti pa čakajo še druga mesta, kot je recimo Doha.



Pri Uefi pravijo, da se k temu nagibajo, ker na stari celini ni dovolj stadionov in mest, ki so sploh sposobna organizirati tako velik spektakel. V izogib temu, da bi se bolj kot ne v vlogi organizatorja menjavalo nekaj mest, bi se moral vrhunec tekmovanja preseliti tudi na druge kontinente.

Seveda to s sabo prinese kopico različnih težav, toda pri Uefi pravijo, da bi lahko svetovna velemesta brez večjih težav sprejela vse navijače, plus pa predstavlja tudi odlična povezava z ostalim delom sveta. No ja, precejšnjo težavo bi predstavljala časovna razlika z Evropo, ker bi bil finale verjetno odigran v povsem drugačnem terminu kot je to v navadi.

Članki iz rubrike