Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.05.2018 22:35:31
Deli članek:

Barcelona je odšla k Levanteju PISATI ZGODOVINO brez Messija, za nagrado pa so dobili TOLE (video)

Reuters

Nogometaši Barcelone so imeli danes prvega od dveh zmenkov z zgodovino proti Levanteju.

In udarna novica? Ernesto Valverde na klopi je za to tekmo, ko je v igri zgodovina, spočil Lionela Messija. Da, prav ste prebrali. Morda zaradi prihajajočega svetovnega prvenstva? To je edini razlog, ki nam pride na pamet, da bi strateg spočil igralca, brez katerega Barcelona le stežka igra.

Vse skupaj se je od samega začetka sprevrglo v pravo nočno moro. Četudi so osvojili naslov prvaka že pred tedni, si pri Barceloni niso predstavljali, da bi ostali še brez laskavega naziva neporažene ekipe španskega prvenstva.

Po 37. krogih pa je prišla streznitev. Barcelona v zgodovino odhaja z najdaljšim nizom neporaženosti v zgodovini španske lige, do neporaženosti v celotni sezoni pa sta ji zmanjkali dve tekmi.

Malček iz Valencie Levante je povsem razorožil Barcelono iz protinapadov v drugem polčasu. Po vodstvu z 2:1 se je še zdelo, da ima Barcelona možnosti, toda Levante je v treh minutah in pol dosegel dva gola, nato še enega in kar naenkrat je bilo na semaforju 5:1, junak pa Boateng, ki je dosegel hat-trick.

Barcelona je jurišala, da bi popravila, kar se je dalo in prišla do dveh zadetkov za 5:3, s prav tako hat-trickom pa se je izkazal Coutinho, ki ni vrgel puške v koruzo po visokem zaostanku. Potem pa je sodnik pokazal še na belo točko in v 70. minuti je po zadetku Suareza na semaforju pisalo 5:4. Barca je sicer napadala, toda do izenačujočega zadetka ni prišla. Levante pa je malček, ki je Kataloncem preprečil zgodovino.