Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

horoskop Svet24.si

Različni astrološki znaki, različne poti do ...

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

jože-mastnak Njena.si

Prihaja Ljubezen na vasi, kjer bo kraljeval Jože ...

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

nu
nu
0 12.05.2018 08:49:37

To je NAJBOLJ SPEKTAKULAREN AVTOGOOOOL v zgodovini! (video)

Sparta iz Rotterdama se krčevito bori za obstanek, v dodatnih kvalifikacijskih tekmah skuša ohraniti prvoligaški status.

V drugem krogu kvalifikcij, v katerega je vstopilo 10 ekip (dve prvoligašev in osem drugoligašev), se Sparta meri z Dordrechtom. Na prvi tekmi v gosteh si je skušala priigrati čim boljši izhodiščni položaj pred povratno domačo tekmo.

Vse lepo in prav, še posebej zato, ker je Sparta absolutna favoritinja tega dvoboja. To je na prvi tekmi tudi dokazala, saj je že v 10. minuti povedla, po podaji Stijna Spieringsa je zadel Loris Brongo. Vse do 89. minute se rezultat ni spreminjal, in ko je že kazalo, da bodo gostje z minimalno prednostjo zadovoljni odšli domov, so domačini vendarle napenjali vse sile, da bi izid izenačili.


Igralci Dordrechta so krenili v enega zadnjih napadov, Spierings pa je v želji, da bi v slogu zanesljivega branilca razčistil vse skupaj, skoraj iz sredine igrišča močno udaril po žogi. Bržčas jo je želel poslati na drugo stran stadiona,skratka čim dlje od igrišča, in pridobiti kakšno minuto dragocenega časa. Vendar žoga je poletele naravnost proti Spartinemu golu. Presenetila je tudi njegovega vratarja Roya Kortsmita, s spektakularnim avtogolom pa je bil izid izenačen.

No, da so domačini res skromna ekipa, se je izkazalo, že v naslednji akciji. Gostje iz Rotterdama so krenili iz sredine igrišča in prek Roberta Mührena dosegli zmagoviti zadetek.

Pa vendarle, avtogol Spieringsa je brez najmanjšega dvoma osrednja poteza, ne le te tekme, bržčas kar celotne serije tekem za obstanek v nizozemski Eredivisie. V video posnetku ga lahko občudujete na 1:34.

Članki iz rubrike