Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 27.04.2018 00:55:00

IZJEMNI JAN OBLAK: Proti Arsenalu je s sedmimi obrambami Atleticu priboril odlično izhodišče

Reuters
Odigrani sta bili prvi polfinalni tekmi lige Europa. Jan Oblak je z Atleticom gostoval pri Arsenalu in se domov vrnil z odličnim izhodiščem, saj je bilo 1:1. Ob tem je treba povedati, da so Španci od 10. minute igrali z igralcem manj. Na drugi tekmi je bil Marseille z 2:0 boljši od Salzburga.

V Londonu so gosti že v deseti minuti ostali z igralcem manj, saj je po drugem rumenem kartonu z igrišča moral Šime Vrsaljko. Že pred tem pa je imel Alexandre Lacazette dve lepi priložnosti, v prvi je zadel vratnico, v drugi pa je njegov strel z glavo obranil Jan Oblak.

V 21. minuti je Oblak preprečil veselje še Dannyju Welbecku, v 37. pa so imeli gosti tudi svojo priložnost, ko je Antoine Griezmann prišel do strela z roba kazenskega prostora, a je bil David Ospina na mestu.

V 61. minuti je Arsenal povedel, ko je po podaji Jacka Wilsherja z desne strani zadel Lacazette s strelom z glavo. Dvajset minut pozneje je Atletico kljub igralcu manj izenačil, potem ko je Antoine Griezmann s prvim strelom zadel vratarja domačih, odbito žogo pa je poslal pod prečko za 1:1.



V 87. minuti so imeli gostitelji priložnost za novo vodstvo, a se je Oblak, ki je obranil še kar nekaj strelov domačih, znova izkazal po strelu Aarona Ramseyja z glavo.

Na drugi tekmi je Marseille prišel do lepe prednosti proti Salzburgu. V 15. minuti je Florian Thauvin z glavo zadel za 1:0, za 2:0 pa je poskrbel Clinton N'Jie po podaji Dimitrija Payeta v 63. minuti.

Povratni tekmi bosta 3. maja, finale pa 16. maja v Lyonu.

Članki iz rubrike