Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.04.2018 14:48:47
Deli članek:

PRILOŽNOST ZAMUJENA... Nesojena okrepitev OLIMPIJE prvo ime madžarskega prvenstva

www.alesfevzer.com

Ferencvaroš in Videoton sta sredi mrtve dirke v boju za naslov madžarskega prvaka, udarni adut Videotona pa je pri tem neka nesojena okrepitev ljubljanske Olimpije.

Prvo ime Videotona je namreč Danko Lazović, nesojena okrepitev ljubljanske Olimpije, ki je danes morda celo prvo ime madžarske lige. "Strinjam se, dejansko je številka ena madžarskega nogometa. Še boljši je kot v lanski sezoni, ima več asistenc, dosegel je že 14 golov, nobenega z bele točke. Sijajen nogometaš, igra na vrhunskem nivoju, od Danka je v veliki meri odvisen učinek Videotona," ga hvali njegov trener Marko Nikolić, ki je pred časom vodil ljubljansko Olimpijo.

Čeprav šteje že 34 pomladi, je Danko Lazović, ki je staro celino prepotoval po dolgem in počez (Feyenoord, Bayer Leverkusen, Vitesse, PSV, Zenit, Rostov...), še vedno sijajen nogometaš, eden boljših v vse močnejšem madžarskem prvenstvu. Mojster pač ostane mojster. Trenutno je tretji strelec lige, njegov Videoton pa je sedem krogov pred koncem s 55 točkami na vrhu lestvice izenačen s Ferencvarošem.