Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.04.2018 09:50:29
Deli članek:

BOMBA IZ BARCELONE! Katalonci že našli zamenjavo za Andresa Iniesto, njegov naslednik pa IZJEMNO PRESENETLJIV!

Reuters

Vse kaže, da bo Andres Iniesta po koncu sezone zapustil Barcelono.

Andres Iniesta je živa legenda Barcelone, eden izmed najboljših nogometašev katalonskega ponosa vseh časov. Je njen kapetan, toda po koncu sezone bo kot vse kaže zapustil Barcelono in konec svoje kariere dočakal na drugem kontinentu, v Aziji. Številni mediji poročajo, da naj bi Iniesta odšel na Kitajsko, kjer naj bi podpisal pogodbo s klubom, ki sliši na ime Tianjin Quanjian.

Barcelona pa je bojda že našla zamenjavo za svojega kapetana. Kot poroča italijanski La Gazzetto dello Sport naj bi Katalonci novo okrepitev našli v Italiji, natančneje v Rimu. Barcelona naj bi se ogrela za nogometaša Lazia Luisa Alberta, ki je v tej sezoni v fantastični formi. Gre sicer za 26-letnega nogometaša, ki je svoje otroštvo preživel v dresu Seville, ki je bila tudi njegova prva ekipa v članskem nogometu. Potem se je za eno sezono preselil v Barcelono, a k njeni drugi ekipi (Barcelona B), nato je bil tri sezone član Liverpoola, kjer pa je igral zelo malo, v tem času je bil posojen v Malago in Deportivo. Leta 2016 se je preselil v Rim k Laziu, kjer je eksplodiral. 

Reuters
Predvsem v tej sezoni, v kateri je zabil že 10 zadetkov in dodal še 16 asistenc za sinjemodre iz italijanske prestolnice. Luis Alberto, ki ima tudi en nastop za špansko reprezentanco, je sicer izjemno pomemben člen Lazia, toda rimski klub ga bo le stežka zadržal v svojih vrstah. Bojda bodo Rimljani za svojega nogometaša zahtevali 30 milijonov evrov odškodnine, kar pa je glede na cifre, ki se vrtijo v današnjem nogometu, izjemno nizka odškodnina. Zagotovo takšna, ki si jo lahko Barcelona zlahka privošči ...