Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.04.2018 10:50:51
Deli članek:

Katar bo igral na južnoameriškem prvenstvu, v igri sta bili tudi DVE EVROPSKI reprezentanci

Reuters

Katar bo čez štiri leta gostil svetovno nogometno prvenstvo, zato želi ob luksuznih stadinih zgraditi še spodobno reprezentanco.

Da bi izbrana vrsta Katarja čim bolj napredovala in nabrala čim več izkušenj, se bo prihodnje leto udeležila južnoameriškega prvenstva, tako imenovane Cope America. Tako kot na zadnji izvedbi, bo tudi leta 2019 na drugem najmočnejšem kontinentalnem prvenstvu (za Eurom) sodelovalo 16 izbranih vrst. Desetim južnoameriškim se bo priključilo še šest povabljenih.

Organizatorji prvenstva, ki bo v Braziliji, so sprva želeli povabiti tudi Španijo in Portugalsko, zdaj pa je postalo jasno, da bodo gostje iz Severne in Srednje Amerike ter Azije. Prvi (iz zveze Concacaf) so že tako ali tako stalni povabljenci (Mehika je sodelovala že desetkrat, ZDA štirikrat), med debitanti pa bo tudi Katar.

"Prvič se bo zgodilo, da bo Katar zaigral s takšnima reprezentancama, kot sta Brazilija in Argentina. To bo za nogometaše iz te države odlična priložnost, da pridobijo izkušnje pred svetovnim prvenstvom pri njih doma," je dejal direktor lokalne akademije za razvoj nogometa Ivan Bravo.

Od azijskih reprezentanc je na Copi America že sodelovala Japonska (leta 1999), enkrat pa so bili povabljeni tudi Kitajci, vendar se zaradi zgoščenega razporeda tekem niso mogli odzvati.