Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.04.2018 07:09:36
Deli članek:

KAJ SE DOGAJA? Nova tragedija v nogometu, umrl mladi francoski reprezentant

Mladi branilec Samba Diop je imel 18 let, bil je član Le Havra in drugi kapetan francoske reprezentance U19.

Samba Diop je umrl v spanju, so sporočili iz vrst francoskega drugoligaša. Fant je sicer v tej sezoni nosil dres druge ekipe Le Havra. "To so za nas zelo težki trenutki. Klub izraža sožalje Diopovi družini," je objavil klub in pozval vse francoske prvo- in drugoligaše, da imajo pred tekmami minuto molka za tragično umrlega nogometaša.

Samba Diop je v tej sezoni odigral 21 tekem za drugo ekipo Le Havra, ki tekmuje v četrti ligi. Umrl je med spanjem v noči na soboto, vzrok smrti pa še ni znan. Našli so ga v domači postelji, v soboto zjutraj.

Sobotna tekma Le Havra z Reimsom je bila, kakopak, preložena.

Tragedija je pretresla Francijo in tudi celotni svet, saj je to nogometno leto kot kaže prekleto. Najprej je odšel kapetan Fiorentine Davide Astori, ki je zaradi srčnega zastoja ravno tako umrl v spanju. Nekaj dni pozneje je tudi v postelji umrl Thomas Rodriguez, član francoskega drugoligaša Toursa. Sledila je tragedija na Norveškem, kjer je umrl 21-letni Adrian Lillebekk, nazadnje pa še nesrečni primer na Hrvaškem, kjer je življenje zaradi udarca žoge v prsni koš izgubil nogometaš Marsonie Bruno Boban.