Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.03.2018 10:17:33
Deli članek:

Trener Galaxyja ŠOKIRAL z napovedjo: Ibrahimović bo v Kalifornijo prispel danes ponoči, igral pa že v ...

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović, ki je selitev v Kalifornijo pred dnevi napovedal s celostranskim oglasom v časniku LA Times, bi lahko za svojo novo ekipo Los Angeles Galaxy zaigral že zelo kmalu.

Ibrahimović bo v mesto angelov pripotoval šele danes ponoči, kljub temu pa trener Galaxyja Sigi Schmid meni, da bo v soboto že igral.

Šved bo tako svoje nove soigralce spoznal šele v petek zjutraj na treningu, Schmid pa vseeno meni, da bi lahko Ibrahimović zaigral že v soboto, ko se bodo nogometaši Galaxyja pomerili z mestnimi tekmeci Los Angeles FC.

"Govorimo o Zlatanu Ibrahimoviću. Tu ne gre za običajnega smrtnika. Prepričan sem, da bi se sam enako opisal. On je enostavno neverjeten," je o njem dejal Schmid.

"Gre za pravega tekmovalca. Obožuje tekmovanje in všeč so mu izzivi. Če mene vprašate, ali je pripravljen za 90 minut sobotne tekme, vam kar takoj odgovorim, da ni. Ampak če bo pa odigral vlogo na sobotni tekmi? Najverjetneje bo," je še dodal trener Galaxyja.

Odhod čez veliko lužo je bil mogoč, potem ko je trener Manchester Uniteda Jose Mourinho privolil v selitev Ibrahimovića v Kalifornijo, iz klubskega vodstva rdečih vragov pa so potrdili, da so privolili v takojšnje razdrtje pogodbe, ki sicer potekla poleti. Šved je bil od poletja 2016 član Uniteda, a je imel precejšnje težave zaradi poškodbe kolenskih vezi.

Po poročanju ameriške športne mreže ESPN je 36-letnik z LA Galaxyjem sklenil sodelovanje do konca sezone 2019, letno pa bo zaslužil 1,5 milijona dolarjev, kar je veliko manj, kot je zaslužil pri rdečih vragih, kjer je imel tedensko plačo vsaj 125.000 funtov oziroma 143.235 evrov, skupno pa je zaslužil 21 milijonov.

V svoji karieri je doslej igral za Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelono, Milan, PSG in Manchester United.