Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
29.03.2018 08:17:19
Deli članek:

VELIKO RAZKRITJE kapetana Olimpije pred večnim derbijem: Cretu v zadnjih mesecih pri Olimpiji ni bil ...

www.alesfevzer.com

Igral jih je že povsod. Bil je na peklenskem beograjskem derbiju, bil je na ciprskem derbiju, bil je tudi zraven, ko sta se udarila večna rivala iz Tel Aviva. In seveda, za sabo ima tudi veliko slovenskih večnih derbijev. Toda takšnega ne pomni. Derbija, v katerega bi se njegova Olimpija podala s kar 10 točkami prednosti pred Mariborom. Izkušeni kapetan zmajev Branko Ilić je strnil misli pred sobotnim večnim derbijem z velikim štajerskim rivalom.

Boste v primeru zmage na derbiju po tekmi v garderobi že odprli penino?
Nočemo niti pomisliti na kaj takšnega. Naše misli so povsem drugje, saj vemo, kako pomembna je tokratna tekma. Če bi izgubili, bi se Maribor vrnil med žive, v primeru zmage pa bomo resnično bliže svojemu cilju. A to je vse, naj ostane pri tem.

Verjetno se strinjate, da ste ob takšni prednosti v vlogi absolutnega favorita za slavje.
S prednostjo se ne smemo niti najmanj obremenjevati. Derbi je derbi, prav posebna tekma. In povsem nepomembno je, iz kakšnega izhodišča se podaš vanj. Nikdar ni absolutnega favorita, tega se vsi dobro zavedamo. Najpomembneje je, da bomo garali od prve do zadnje minute. Brez že skoraj fanatične borbenosti ne bo nič. Jasno pa je, da je naš edini cilj zmaga. Ne nazadnje smo spomladi nanizali šest zaporednih zmag in niz želimo nadaljevati.

Bi zadnji pretresi, ki so se dogajali pod Kalvarijo, lahko negativno vplivali na vašega tekmeca? Ni nepomembno, da je uprava suspendirala športnega direktorja, Zlatka Zahovića zaradi kazni NZS ne bo na klopi Maribora.
Vsega tega, kar se je dogajalo, res ne bi preveč komentiral. Dejstvo pa je, da so to stvari, ki niso dobrodošle ne za nogomet ne za šport na splošno. Očitno imajo v Mariboru svoje probleme, s katerimi pa se mi nočemo obremenjevati. Če bi preveč razmišljali o tem, kaj se dogaja v taboru tekmeca, bi to lahko vplivalo na našo zbranost. In ko nisi dovolj osredotočen na svoje delo, jih hitro dobiš po glavi. Skratka, razmišljamo le o tem, kako odigrati najboljšo mogočo tekmo.

Za marsikaterega navijača Olimpije bo derbi poseben tudi zato, ker bo v vijoličastem dresu na stožiško zelenico pritekel Alexandru Cretu. Kako vi gledate na to, da je iz Olimpije odšel prav v Maribor?
Lahko povem, da Cretu zadnje dni, tedne in celo mesece z glavo ni bil pri Olimpiji. V Ljubljani ni bil zadovoljen, to se mu je videlo. Vsak človek sam odloča o svoji usodi. On se je tako, da je odšel iz Olimpije. In da je prestopil v Maribor. Če je tam srečen, mu lahko zaželim le vse najboljše na njegovi nogometni poti. In to je vse, kar bi povedal o njem.

CELOTEN POGOVOR Z BRANKOM ILIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!