Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.03.2018 10:46:38
Deli članek:

MOČNI LIVERPOOL, MOČNI KLOPP! Angleži pripravili 100 milijonov za nemškega zvezdnika

Reuters

Liverpool vztrajno išče pot do vrha v evropskem nogometu - do položaja, kjer je predvsem ob koncu sedemdesetih in v začetku osemdesetih že bil.

Ekipa nemškega stratega Jürgena Kloppa je trenutno na tretjem mestu v Premier ligi in na dobri poti, da bo sezono končal med najboljšimi štirimi ter se uvrstil v ligo prvakov. Obenem jo naslednji teden čaka prva tekma četrtfinala v tej sezoni v najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi.

Liverpool pa medtem sestavlja igralski mozaik za naslednjo sezono, ko bo skušal storiti še koraj naprej. Jasno je že, da se bo poleti angleškemu moštvu pridružil Naby Keita, vezist iz Gvineje, za katerega mora Liverpool nemškemu RB Leipzigu odšteti 65 milijonov evrov.

Klopp si je tako močno želel Keito, da je celo pristal na zahtevo Nemcev, da igralec še celo sezono ostane v Leipzigu. Zato pa naj bi prav iz tega kluba v smeri Liverpoola odšel še večji zvezdnik. Nogometaš, ki naj bi v prihodnjem obdobju rešil napad Liverpoola.

Profimedia


Gre za nemškega reprezentanta Tima Wernerja, ki je nedavno dopolnil 22 let. V Stuttgartu rojeni napadalec postaja eden glavnih nemških adutov pred letošnjim svetovnim prvenstvom, obenem pa seveda njegova vrednost vztrajno raste tudi na mednarodnem tržišču.

Zgodbo o zanimanju Liverpoola za Wernerja je prvi objavil vselej dobro obveščeni nemški tabloid Bild, ki je ob tem zapisal, da je Klopp že stopil v kontakt z igralčevim agentom Karlheinzom Forsterjem. Redsi naj bi bili pripravljeni plačati 100 milijonov evrov odškodnine.

Werner je v tej sezoni za RB Leipzig dosegel 18 zadetkov, v dresu izbrane vrste pa je v zadnjem letu na 11 tekmah dosegel sedem zadetkov.