Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.03.2018 11:48:38
Deli članek:

Nogomet nikoli ne bo več tak, kot je bil: Angleži uvajajo REVOLUCIONARNO PRAVILO!

Nogometna pravila so se z leti spreminjala, kar jasno dodobra zaznamuje tudi igro. Zdaj si v Angliji prizadevajo uvesti novega, ki bi pomenil pravo poživitev.

Pri angleški sodniški organizaciji imajo načrt, s katerim bi nekoliko spremenili dogajanje na zelenici. Večkrat se zgodi, da kakšen od nogometašev, ki ni zadovoljen s sodniško odločitvijo, začne kriliti z rokami in se prerekati z glavnim delivcem pravice.

Na Otoku bi te stvari radi izkoreninili, da bi jim to uspelo, pa bi radi uvedli novo pravilo. Nekdanji sodnik v premier ligi Mike Riley, ki vodi tamkajšnjo sodniško organizacijo, je tako poskrbel za zanimiv predlog. In sicer bi nogometaša, ki bi se prepiral s sodnikom, izključili za deset minut.

Pravilo bi bilo torej podobno hokejskim izključitvam, uvedli pa bi ga postopoma. Že v naslednji sezoni ga bodo preizkušali v nižjih angleških ligah. "Dobili smo pozitiven odziv iz približno šestdesetih lig, ki so podprli novost. Zdaj bomo povečali število lig, kjer bomo to pravilo preizkušali v naslednji sezoni. Treba pa ga je uvesti postopoma. Novo pravilo bi sodnikom zagotovo olajšalo delo," je dejal Riley.

Pravilo so v Angliji že preizkusili v mlajših starostnih kategorijah. "Gre za pravilo, ki bi lahko dalo pozitivne rezultate in bi bilo koristno. Lahko povem, da je bilo po dozdajšnjih podatkih kar 38 odstotkov manj prepirov s sodniki. Pri tem je v veliko pomoč tudi pritisk soigralcev, ko vas deset minut ni na igrišču, oni zagotovo niso veseli," je še razložil šef angleških nogometnih sodnikov.