atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 24.03.2018 20:14:27

ŠIMUNDŽA ODLOČNO: Derbi vrhunec sezone? Mi na svojega čakamo. Povem vam, kaj bo vrhunec!

Drago Wernig - TAKA
Ante Šimundža je do zdaj sodeloval na štirih derbijih Mura – Nafta in še ni okusil grenkobe poraza. Na črno-beli klopi je dvakrat zmagal in dvakrat remiziral.

»Seveda verjamemo, da bo stadion poln in da bo ekipa s tribun dobivala prepotrebno energijo, ki jo sicer dobiva iz tekme v tekmo, tokrat pa bi bilo lahko vse izraženo v še večji meri. Nogomet se igra za gledalce, in ko se zberejo v velikem številu, je to tudi nagrada za delo, ki ga opravljaš,« je dejal Ante Šimundža. Njegova ekipa je pomlad začela z dvema zmagama, kar seveda pomeni še dodaten zagon za spopad z Nafto. Takšen scenarij je bil pravzaprav pričakovan.

Z rivali iz Lendave se noče kaj prida obremenjevati. »Vsi, ampak res vsi nasprotniki imajo naše veliko spoštovanje. Poleg tega je Nafta pri vrhu lestvice, kar nedvomno razkriva njeno kakovost, toda v prvi vrsti razmišljamo o sebi. O svojih ciljih, o svoji igri … Vedno znova se želimo pripraviti tako, da bi se predstavili v čim boljši podobi, in dvoboj z Lendavčani pri tem ni izjema.«

Mnogi so prepričani, da bo prekmurski derbi v Fazaneriji vrhunec sezone na drugoligaškem prizorišču, mnenje mariborskega strokovnjaka je nekoliko drugačno. »Strinjam se, da gre za tekmo, ki je odlična reklama za prvenstvo v drugem kakovostnem razredu tekmovanja. Dvoboj je medijsko zanimiv in bo privabil veliko gledalcev, čustva so zelo izražena, ampak roko na srce, mi na naš vrhunec vendarle še čakamo. Vsi vemo, kaj si želimo. Tega nikoli nismo skrivali in osnovni namen je izpolniti zastavljeni cilj. 

Prevladuje mnenje, da bo, če bo Mura osvojila želene točke, prvenstvo bržkone dokončno odločeno. »Ah, dajte to, kakšen konec neki! Takšna miselnost bi bila podcenjevalna do lige in tekmecev, česa takega si niti pod razno nočemo privoščiti. In znova bom poudaril, da moramo ostati osredotočeno zgolj in samo na vsak naslednji dvoboj. Razmišljanje o čem drugem je prepovedano, jasno pa je, da želimo na tekmi z Nafto narediti naslednji korak proti končnemu cilju, in tako se tudi pripravljamo,« je dejal trener Mure.

Značke: simundza, mura, nafa

Članki iz rubrike