kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 13.03.2018 22:26:14

Nogometna POTEZA LETA: Ne morem na tekmo, ker grem REŠEVAT ŽIVLJENJE!

Zato moraš biti predvsem človek, velik človek, da pomembno prvenstveni tekmo izpustiš zaradi...

VVV Venlo ta konec tedna v nizozemskem prvenstvu gostuje pri velikem PSV-ju, ki se bori za naslov. Venlo prav velikih možnosti na tem gostovanju nima, posebej, ker ne bo igral niti njihov drugi najboljši strelec, 26-letni Nemec Lennart Thy. Slednji je v tej sezoni posojen v Venlo, sicer pa je igralec nemškega Werderja, bil pa je tudi član malde nemške reprezentance. 

Nemški napadalec je prosil trenerja Venloja Mauriceja Steijna, da na tekmi ta konec tedna ne bi igral, ker gre reševat življenje. 

Thy je pred sedmimi leti, ko je še igral za Werder, sodeloval v akciji, ko so vsi igralci dali svoj DNK v posebno bazo, da bi ljudje, oboleli za krvnim rakom, levkemijo, lahko dobili njihovo pomoč. 

In to se je zgodilo pred sedmimi tedni. Thy je dobil informacijo, da je njegov DNK primeren in popolnoma enak kot pacijent, ki se zdravi za levkemijo. Seveda je takoj postavil nogomet na drugo mesto in dal na razpolago svojo kri in kostni mozeg.

"kaj podobnega še nisem doživel. Najprej sem mislil, da je se Thyjem nekaj narobe, potem pa mi je razložil, da lahko nekomu reši življenje. Za nekaj časa smo ga izgubili. Seveda smo ga pustili, čeprav si še nismo zagotovili obstanek v ligi, ampak to je pomembnejše," je dejal trener Steijn, ki je zelo ponosen na svojega nogometaša.  

Članki iz rubrike