tajda lekše Odkrito.si

Se je voditeljica na TV Slovenija dokončno ...

Shannon Hathaway Svet24.si

Mama ga je zalotila golega z učiteljico

tornado Svet24.si

Lahko uničujoče tornade pričakujemo tudi v ...

stari trg pri ložu Svet24.si

Župnika prebunkal, ker mu je posilil soprogo?

Justin Bieber Najstnica.si

Se je Justin Bieber vrnil k še enemu nekdanjemu ...

uvodna Petisvet

Očka, ne bo me več k tebi

blaz svab 2 ap Njena.si

Huda bolezen Blaža Švaba: kaj se dogaja z ...

nu
nu
0 13.03.2018 22:26:14

Nogometna POTEZA LETA: Ne morem na tekmo, ker grem REŠEVAT ŽIVLJENJE!

Zato moraš biti predvsem človek, velik človek, da pomembno prvenstveni tekmo izpustiš zaradi...

VVV Venlo ta konec tedna v nizozemskem prvenstvu gostuje pri velikem PSV-ju, ki se bori za naslov. Venlo prav velikih možnosti na tem gostovanju nima, posebej, ker ne bo igral niti njihov drugi najboljši strelec, 26-letni Nemec Lennart Thy. Slednji je v tej sezoni posojen v Venlo, sicer pa je igralec nemškega Werderja, bil pa je tudi član malde nemške reprezentance. 

Nemški napadalec je prosil trenerja Venloja Mauriceja Steijna, da na tekmi ta konec tedna ne bi igral, ker gre reševat življenje. 

Thy je pred sedmimi leti, ko je še igral za Werder, sodeloval v akciji, ko so vsi igralci dali svoj DNK v posebno bazo, da bi ljudje, oboleli za krvnim rakom, levkemijo, lahko dobili njihovo pomoč. 

In to se je zgodilo pred sedmimi tedni. Thy je dobil informacijo, da je njegov DNK primeren in popolnoma enak kot pacijent, ki se zdravi za levkemijo. Seveda je takoj postavil nogomet na drugo mesto in dal na razpolago svojo kri in kostni mozeg.

"kaj podobnega še nisem doživel. Najprej sem mislil, da je se Thyjem nekaj narobe, potem pa mi je razložil, da lahko nekomu reši življenje. Za nekaj časa smo ga izgubili. Seveda smo ga pustili, čeprav si še nismo zagotovili obstanek v ligi, ampak to je pomembnejše," je dejal trener Steijn, ki je zelo ponosen na svojega nogometaša.  

Članki iz rubrike