Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
2 13.03.2018 20:20:27

Krčani boljši, a še tretjič brez zmagovalca

Grega Wernig
Nogometaši Krškega in Ankarana Hrvatinov so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Krčani in Ankarančani so se še tretjič v sezoni razšli brez zmagovalca. Krčani so bili sicer večji del boljši tekmec, a so gosti unovčili najstrožjo kazen in se predzadnjemu Triglavu približali na vsega točko. Imajo pa dve tekmi več od Kranjčanov. Krško je na drugi strani ostalo na sedmem mestu.


Po mirnem začetku brez priložnosti so v 20. minuti povedli domačini. Luka Vekić je v bližini gola, a močno na desni strani preigral Erika Gliho in skoraj iz mrtvega kota premagal tokrat ne najbolje postavljenega Primoža Bužana. Za nogometaša, ki je jeseni igral pri drugoligašu Jadranu iz Dekanov, tega je vodil zdajšnji trener Krškega Alen Ščulac, je to prvi gol v sezoni.

Domačini so sicer prevladovali, Ankarančani si niso priigrali praktično niti ene priložnosti, novo nevarno akcijo pa so gostitelji izpeljali v 36. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Josip Balić, a žogo poslal le malenkost previsoko.

V uvodu drugega polčasa ekipi gledalcem nista pričarali kakšnega posebnega razburjenja, šele v 65. minuti so bili znova nevarni Krčani, ko je v kazenskem prostoru iz obrata poskusil Tonči Mujan, a žogo slabo zadel, tako da Bužan ni imel veliko dela.

V 75. minuti pa so gosti prišli do najstrožje kazni, ko je vratar domačih Marko Zalokar nepravilno ustavil Vedrana Gerca, z bele točke pa je bil zanesljiv Čazim Suljić, ki je dosegel še svoj drugi zadetek v spomladanskem delu.

Že v sodniškem dodatku so imeli domači priložnost za zmago, vendar je Nikola Mandić z levico slabo streljal, tako da se je žoga le zakotalila do Bužana.

Krško - Ankaran Hrvatini   1:1 (1:0)

Krško - Stadion Matije Gubca. Glavni sodnik: AsSagrković (Vrhnika), Skok (Ptuj) in Gabrovec (Markovci).
Strelca: 1:0 Vekić (20.), 1:1 Suljić (75, enajstmetrovka).
Krško: Zalokar, Šturm, Gorenc, Krajcer, Kulinitš, Balić, Da Silva, Volarič, Mandić, Mujan (od 83. Škrbić), Vekić (od 61. Vogrinec). Trener: Alen Ščulac.
Ankaran Hrvatini: Bužan, Gliha, Humar, Badžim, Pahor, Mate, Suljić, Burkić, Soldo (od 61. Vodeb), Gerc (od 86. Bordon), Santos. Trener: Vlado Badžim.
Rumeni kartoni: Krajcer, Da Silva, Škrbić, Mandić; Burkić, Vodeb, Pahor, Mate.
Rdeči kartoni: -

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike