Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.03.2018 10:05:38
Deli članek:

ŽALJIVO PROSLAVLJANJE zadetka brez rumenega kartona, a z zelo hudo kaznijo! (video)

vszi

V nogometnih pravilih je bilo v zadnjih letih kar nekaj sprememb okoli proslavljanja zadetkov, to je namreč po novem precej omejeno.

Pred leti so igralci na različne načine proslavljali zadetke, si pri tem izmišljevali nove načine, da bi bili čim bolj posebni, nato pa so odgovorni temu naredili konec. Neprimerno obnašanje po zadetku se kaznuje z rumenim kartonom.

Na zadnjem derbiju turškega prvenstva med Bešiktašem in Fenerbahčejem, ki so ga domačini dobili s 3:1, pa se je zgodilo nekaj nenavadnega. Gostje so v osmi minuti povedli z 1:0, pod zadetek se je podpisal Fernandao in ga neprimerno proslavil. Glavni delivec pravice mu ni pokazal rumenega kartona, zato pa je bil kaznovan naknadno.

Turška nogometna zveza ga je zaradi kršenja pravil kaznovala z dvema tekmama neigranja, ob tem pa mora plačati še 13 tisoč evrov globe. Zelo zanimiv je podatek, da odgovorni niso bili enotni pri glasovanju o izreku kazni, saj so bili nekateri med njimi pripravljeni na incident pozabiti in igralca sploh niso želeli kaznovati.