thai-teacher Svet24.si

Tajska učiteljica med poučevanjem na internet ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

lucija sikovec usaj-pl002 Reporter.si

Lucijo Šikovec Ušaj je Janša nadrl, Kučan pa ...

kek jankovic Ekipa24.si

Epsko! Ljubljanski župan sprejel nogometno ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić po blamaži proti Hrvatom ni ovinkaril in...

nu
nu
0 28.02.2018 10:31:30

PREPROSTO NEVERJETNO: Podatek, da te KAP, MESSI in SUAREZ prekašata 74 klubov iz najmočnejših evropskih lig!

Reuters
Naslednji podatek vas bo preprosto sezul.

V tej sezoni je Barcelona v španskem prvenstvu razred zase. Po 25 krogih je brez poraza na vrhu lestvice, kjer ima sedem točk prednosti pred madridskim Atleticom, tretji Real z odigrano tekmo več zaostaja že neverjetnih 14 točk.

Če je Barcelona razred pred vsemi kot ekipa, pa njen napadalni dvojec Lionel Messi-Luis Suarez kraljuje na ligaški lestvici strelcev. Skupno se je podpisal že pod 42 zadetkov, od tega jih je Argentinec prispeval 22, Urugvajec pa 20.


Res je, da smo skoraj že navajeni dobre strelske forme obeh nogometašev, ki sta pravi gol-mašini. Toda njune številke so resnično impresivne, sploh, ko pogledate nekoliko širšo sliko. Mogoče bo zvenelo nekoliko nenavadno, toda Messi in Suarez sta skupaj zabila več golov kot 74 (od skupno 97) klubov v najmočnejših petih evropskih ligah.

Skoraj neverjetno je, da je med temi 74 klubi tudi madridski Atletico, ki je v Španiji najbližji zasledovalec katalonskega velikana. Vendar pa so vsi igralci trenerja Diega Simeoneja skupaj zmogli samo 41 zadetkov! V la ligi so bili uspešnejši Real Madrid, Valencia, Betis, Celta Vigo in Real Sociedad.

Če pogledamo angleško prvenstvo, je bilo samo vodilnih šest ekip (Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Arsenal) učinkovitejših od južnoameriškega dvojca. V Italiji so take štiri (Napoli, Juventus, Lazio in Sampdoria), medtem ko je Inter trenutno pri številki 42. V Nemčiji so učinkovitejši samo Bayern, Borussia Dortmund in Bayer Leverkusen, v Franciji pa PSG, Monaco, Marseille in Lyon.

Članki iz rubrike