lucija mlinarič Odkrito.si

Težek boj z rakom: znana Slovenka ganjena do solz

James Van Der Beek Svet24.si

FOTO. Igralec iz priljubljene najstniške serije ...

Filip Flisar Svet24.si

FOTO: Filip Flisar je postal očka

Luka Mesec Svet24.si

Koalicijske igrice in zviti načrti Luke Mesca

Luka Dončić, Anamaria Goltes Najstnica.si

Dokaz, da sta Luka Dončić in Anamaria še vedno ...

angelska števila Petisvet

Angelska števila: kaj vam sporočajo?

TANJA ZAGAR Njena.si

Tanja Žagar se je vsem opravičila

nu
nu
0 21.02.2018 11:12:54

NORA ŠTEVILKA! Mislite, da ima Olimpija veliko nogometašev?! Poglejte raje, s koliko igralci si v Braziliji delodajalca deli NEKDANJI ZMAJ

ALESFEVZER.COM
Neverjeten podatek o tem, koliko igralcev ima pod pogodbo brazilski klub.

Se še spomnite brazilskega nogometaša po imenu Danilo Mariotto? Nekoč je nosil zeleno-beli dres, a pri Olimpiji ni ostal dolgo. Na svoji prvi tekmi za zmaje je sicer zabil gol, in sicer v pokalu proti Ivančni Gorici, toda kasneje se ni ravno proslavil. Še več, brez pretiravanja je bil Mariotto bržčas najslabši nakup v eri Milana Mandarića, čeprav ga je Ranko Stojić v Stožicah predstavil z besedami, da bi lahko postal "naslednik Andraža Šporarja".

Mariotto je Olimpijo zapustil po nekaj mesecih, potem pa je šla njegova nogometna krivulja dejansko še bolj navzdol. Kasneje je bil posojen tudi slovaškemu tretjeligašu (!) Šamorinu, bil je tudi pri Portuguesi iz Sao Paula in Boavisti iz Ria de Janeira. Toda na papirju je še vedno član matičnega Fluminenseja, kjer imajo na plačilnem seznamu nenormalno veliko nogometašev.

Kot poročajo brazilski mediji, ima profesionalne pogodbe s Fluminensejem podpisanih kar - verjeli ali ne - 130 nogometašev! Eden teh je tudi Mariotto, ki pa ne igra in tudi trenira ne, zgolj prejema plačo. A takšnih je še ogromno. V članski ekipi je le 30 nogometašev, kar 33 je posojenih drugam. Številni se še kalijo v mladinskem pogonu. Če ste torej mislili, da ima Olimpija veliko igralcev pod pogodbo ... No, niti pomisliti pa nočemo, koliko uprava Fluminenseja vsak mesec odšteje za plače. Zagotovo ogromno.

Članki iz rubrike