Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 21.02.2018 11:12:54

NORA ŠTEVILKA! Mislite, da ima Olimpija veliko nogometašev?! Poglejte raje, s koliko igralci si v Braziliji delodajalca deli NEKDANJI ZMAJ

ALESFEVZER.COM
Neverjeten podatek o tem, koliko igralcev ima pod pogodbo brazilski klub.

Se še spomnite brazilskega nogometaša po imenu Danilo Mariotto? Nekoč je nosil zeleno-beli dres, a pri Olimpiji ni ostal dolgo. Na svoji prvi tekmi za zmaje je sicer zabil gol, in sicer v pokalu proti Ivančni Gorici, toda kasneje se ni ravno proslavil. Še več, brez pretiravanja je bil Mariotto bržčas najslabši nakup v eri Milana Mandarića, čeprav ga je Ranko Stojić v Stožicah predstavil z besedami, da bi lahko postal "naslednik Andraža Šporarja".


Mariotto je Olimpijo zapustil po nekaj mesecih, potem pa je šla njegova nogometna krivulja dejansko še bolj navzdol. Kasneje je bil posojen tudi slovaškemu tretjeligašu (!) Šamorinu, bil je tudi pri Portuguesi iz Sao Paula in Boavisti iz Ria de Janeira. Toda na papirju je še vedno član matičnega Fluminenseja, kjer imajo na plačilnem seznamu nenormalno veliko nogometašev.

Kot poročajo brazilski mediji, ima profesionalne pogodbe s Fluminensejem podpisanih kar - verjeli ali ne - 130 nogometašev! Eden teh je tudi Mariotto, ki pa ne igra in tudi trenira ne, zgolj prejema plačo. A takšnih je še ogromno. V članski ekipi je le 30 nogometašev, kar 33 je posojenih drugam. Številni se še kalijo v mladinskem pogonu. Če ste torej mislili, da ima Olimpija veliko igralcev pod pogodbo ... No, niti pomisliti pa nočemo, koliko uprava Fluminenseja vsak mesec odšteje za plače. Zagotovo ogromno.

Članki iz rubrike