Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.02.2018 10:00:14
Deli članek:

NAPAD NA AVTOBUS BARCELONE! S kamni, steklenicami in baterijo mobitela (?!) so razbili steklo (VIDEO)

Ko so Katalonci v četrtek prispeli v Valencio na povratno tekmo pokalnega polfinala, jih domačini niso pričakali odprtih rok.

Prižgane bakle in žaljivke ob prihodu pa so bile mačji kašelj glede na tisto, kar je sledilo ob odhodu iz stadiona Mestalla.

Barcelona je branila vodstvo z 1:0 po prvi tekmi, na povratni pa z zadetkoma Coutinha in Rakitića brez težav potrdila uvrstitev v finale, kjer se bo pomerila s Sevillo.


Ko je avtobus z dragocenim tovorom iz območja stadiona mimo nepregledne množice razjarjenih domačih navijačev skušal zapeljati na cesto, je doživel pravi napad. Domači huligani so ga napadli s kamenjem, steklenicami, proti njem je poletela celo baterija mobitela. Hujšega sicer ni bilo, so pa napadalci uspeli razbiti steklo na oknu, ob katerem je sedel trener Kataloncev Ernesto Valverde. Bilo je blizu njegove glave, a na srečo brez posledic.

Vsi nogometaši Barcelone so ostali nepoškodovani, policisti pa so takoj ujeli napadalca, ki je razbil steklo. Avtobus je naposled z močno okrepljenim policijskim varovanjem vendarle zapustil sovražno Valencio.