Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.02.2018 14:13:31
Deli članek:

KLOPP pohvalil bogataše iz Cityja: Mi smo milijonarji, oni miljarderji, a zaradi tega ne bomo ...

Pep Guardiola je v Cityju zapravil skorajda 500 milijonov evrov, a je imel na zadnji tekmi proti Burnleyju (1:1) le šest menjav na rezervni klopi.

Hitro so se začele pojavljati šale, kako City nima dovolj denarja, da bi sploh sestavil moštvo, Jürgen Klopp pa je presenetljivo stopil v bran sinjemodrim iz Manchestra. 

Nemec namreč meni, da je pomembno, kako se nogomet igra, ponazoril pa je situacijo med klubi s sijajno primerjavo.

Reuters

"Lahko smo milijonarji, sosedje pa so milijarderji, zato morda ne bi smeli biti veseli, ker živimo v tej četrti. Morda bi bilo bolje preseliti svojo hišo drugam, kjer ni milijarderjev in bi bili znova kralji ulice. Prosim vas, jaz ne morem biti tak," je začel Klopp in pojasnil:

"Moram sprejeti dejstvo, da so pri Cityju naši sosedje in da igrajo fantastičen nogomet, ki je lep na pogled. In to je okej, je zasluženo. Sami imamo priložnost narediti nekaj podobnega in na tem gradimo. Edina težava je, da ljudje tukaj že tako dolgo čakajo na lepe stvari, sicer bi bili morda celo zadovoljni s situacijo, v kateri smo."

Reuters

"Smo natanko tam, kjer želimo biti. Če se bomo razvili, tako kot se moramo, bomo uspešni. Razlika ni tako velika. Saj ne gre zato, da je razlika do ostalih velika. Izstopa samo eno moštvo," je navijače Liverpoola pomiril Klopp, ki trenutno drži tretje mesto na lestvici, šest točk za Unitedom, a s tekmo manj (danes ob 17.30 bodo gostili Tottenham). 

Grega Wernig