Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.01.2018 08:35:08
Deli članek:

Kakšni čudni dresi so pa to?! PSG v nerazpoznavni opravi, razlaga pa povsem preprosta (foto)

Profimedia

PSG do nove zmage v sila neobičajni opravi.

PSG se je na domači sceni sprehodil do nove zmage. V šestnajstini finala francoskega pokala je s 4:2 opravil z Guingampom, dresi pariškega nogometnega ponosa pa so bili zelo nenavadni.

Francoski pokal v svetu nogometa velja za zelo posebno tekmovanje. Ne samo, da velja za enega najbolj množičnih v svetu nogometa, zelo posebna so tudi pravila. Igralci v začetni enajsterici morajo denimo igrati v dresih s številkami od 1 do 11, moštvo za tekmo lahko prijavi zgolj 18 nogometašev, na dresih pa boste zaman iskali imena nogometašev.

Zaradi tega so številni nogometaši na svojem dresu nosili številko, ki je drugače ne nosijo, novega lastnika pa je imela tudi Neymarjeva desetica. To je v odsotnosti Brazilca nosil Javier Pastore.

Zanimivo je tudi pravilo, ki pravi, da lahko moštva svoje sponzorje na dresu nosijo zgolj v prvih treh krogih. Nato morajo na dresih nositi sponzorje tekmovanja. PSG je moral tako odstraniti ime glavnega sponzorja s sprednjega dela dresa. Fly Emirates je svoj prostor odstopil Crédit Agricolu, na rokavih pa sta bila še Carrefour in Volkswagen.

Reuters

Reuters