Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
3 14.01.2018 02:02:50

GOSPA ROSE IN NJENA PRAVICA! Roman Abramović spoznava, da vsega vendarle ni mogoče kupiti z denarjem

Chelsea je pod ruskim bogatašem Romanom Abramovičem postal eden najmočnejših nogometnih klubov na svetu, svoje domače tekme pa še vedno igra na starem in dotrajanem stadionu Stamford Bridge, ki je zgrajen leta 1876.

Londončani želijo večji in predvsem novejši in modernejši objekt. Trenutno domovanje modrih ima kapaciteto 41 tisoč sedežev, na novem pa bi jih bilo 60 tisoč. Načrti so že skrbno pripravljeni, izvajalec že izbran (gradbeno podjetje Herzog & De Meuron), narejena je že podoba novega stadiona. Projekt je ocenjen na več kot milijardo evrov, s čimer bo novi Stamford Bridge postal najdražji stadion na svetu.

stamford-bridge


Vse lepo in prav, če se ne bi zapletlo. Dela se ne morejo začeti, saj tega ne dovoli družina Crosthwaite, ki živi v neposredni bližini stadiona in se sklicuje na britanski Zakon o pravici do svetlobe. Ta pravi, da ima lastnik zgradbe z okni, ki je skozi njih dobival naravno svetlobo 20 let ali več, pravico preprečiti gradnjo objekta, ki bi mu to svetlobo odvzel. Družina Crosthwaite pa v svoji hiši z okni, skozi katera prihajajo sončni žarki, živi že več kot 50 let. In čeprav je London pogosto deževen in oblačen, včasih tudi sije sonce.

Chelsea je družini ponudil nadomestilo - šestmestno številko, vendar ta dogovor vztrajno zavrača. Gospa Rose Crosthwaite je za BBC dejala, da ima primanjkljaj naravne svetlobe nesprejemljiv in škodljiv učinek na človeka. No, londonski klub ne želi obupati in namerava na vsak način zgraditi novi Stamford Bridge. V javnosti poudarja, da bo izgradnja novega objekta izboljšala ekonomsko, kulturno in družbeno vrednost lokalne skupnosti, s čimer želi prepričati lokalno oblast, da posreduje in sporni družini odvzame hišo. Po načrtih naj bi novi stadion odprl svoja vrata leta 2025.

chelsea stadion

chelsea stadion 1

Članki iz rubrike