alenka marovt 1 Odkrito.si

Novinarka na Pop TV zahteva resnico

gomboc 1 Svet24.si

Slovenec v Tel Avivu osvojil zlato

Bill Cosby Svet24.si

Bill Cosby spoznan za krivega

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

rok in martina Njena.si

Rok Kunaver in Martina Plohl ujeta v objemu

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

STA
STA
0 13.01.2018 21:17:52

Milansko tožilstvo zanika preiskavo proti Berlusconiju zaradi pranja denarja

Milansko tožilstvo je danes zanikalo poročanje časnika La Stampa, da preiskuje nekdanjega premierja Silvia zaradi suma pranja denarja ob prodaji nogometnega kluba Milan. "V zvezi z nogometnim klubom Milan ne poteka nobena preiskava," je v sporočilu za javnost zapisal tožilec Francesco Greco. Berlusconijev odvetnik je napovedal tožbo proti časniku.

Odvetnik 81-letnega medijskega mogotca Nicolo Ghedini je poudaril, da gre za politični napad na njegovega klienta. Kot je dejal, je La Stampa objavila neosnovane trditve, da bi Berlusconiju škodovala pred italijanskimi parlamentarnimi volitvami 4. marca. Ob tem je napovedal tožbo proti časniku, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Torinski časnik danes piše, da je Berlusconi tarča preiskave, ker naj bi kupnino v višini 740 milijonov evrov napihnili za približno 300 milijonov, s čimer bi lahko umazan denar z računov v tujini znova našel pot v Italijo. Kitajski investitor Yonghong Li je Milan kupil lani, tožilstvo pa preiskuje izvor sredstev, ki jih je Berlusconi prejel iz Hongkonga.

AC Milan, ki že več let ne beleži športnih uspehov in je trenutno na 11. mestu prvenstvene serie A, je 230 milijonov evrov namenil za igralce. V prvi polovici leta 2017 je klub prijavil 33 milijonov evrov izgube. Evropska nogometna zveza je pred kratkim od Milana zahtevala finančni načrt.

Berlusconi je bil doslej že štirikrat italijanski premier, ustanovil je tudi konservativno stranko Naprej Italija, ki bo 4. marca sodelovala na volitvah. Stranki napovedujejo uspeh, Berlusconi pa ne sme kandidirati za poslanski sedež. Italijanski senat mu je namreč zaradi davčnih utaj leta 2013 za šest let prepovedal opravljati politične funkcije.

Članki iz rubrike