Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.12.2017 12:59:09
Deli članek:

Borussia, RESNO!? Dortmundčani odpustili trenerja, za novega pa imenovali NAJSLABŠEGA med vsemi v tej sezoni!

Profimedia

Saj ni res pa je, odločitev Borussie močno presenetila nogometni svet.

Osem ligaških tekem brez zmage je bilo preprosto preveč. Pri Borussii so se v skladu z napovedmi odločili za menjavo na trenerski klopi, toda prihod novega strokovnjaka odmeva, da bi težko bolj. Dortmundčani so namreč osupnili in nemško in svetovno nogometno javnost, saj je razbito vojsko namreč prevzel - Peter Stöger! Avstrijec je pred komaj osmimi dnevi dobil nogo pri Kölnu, potem ko je s slednjim na štirinajstih tekmah v bundesligi osvojil reci in piši tri točke! Bil je najslabši med vsemi, za nagrado pa so mu zdaj zaupali vajeti Borussie!

"Res sem zelo vesel. No, zame je to presenečenje, a verjetno je presenečenje tudi za vse ostale. Ponudila se mi je izjemna priložnost, a tudi gromozanski izziv. Nekaj takšnega dobiš le enkrat v življenju. Dela se bom lotil z ogromno mero zadovoljstva in čustev," je ob prihodu v Dortmund dejal 51-letnik, ki bo prvič v karieri sedel na klopi tako velikega kluba. Pred Kölnom je namreč deloval le v Avstriji, kjer je bil trener dunajske Austrie, Wienerja, GAK-ja in First Vienne.

Doslej je sicer Borussio vodil Nizozemec Peter Bosz, ki je v klub prišel šele poleti. Toda po dvanajstih zaporednih tekmah brez zmage v vseh tekmovanjih je napočil čas za slovo, sodu je dno izbil tokratni poraz z Werderjem.