Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.11.2017 10:38:59
Deli članek:

NAJBOLJŠI 'DRIBLERJI' najmočnejših lig: razmerje MESSI - RONALDO šokira, zelo pa preseneti SLOVENEC V TOP 10! (foto)

Reuters

Statistični guruji portala Opta so sestavili izjemno zanimivo lestvico.

Ob novembrskem reprezentančnem premoru je Opta potegnil črto pod prve tri mesece sezone 2017/2018, pri čemer je pod drobnogled vzel vsa preigravanja, ki so jih nogometaši izpeljali v petih najmočnejših liga stare celine - v Angliji, Španiji, Italiji, Nemčiji in Franciji. Lestvica je izjemno zanimiva in še dodatno osvetli strelska razmerja, navduši pa povsem nepričakovana uvrstitev pogosto spregledanega in podcenjevanega Josipa Iličića.

Ogromno je v teh dneh govora o 12 zadetkih Lionela Messija in zgolj 1 zadetku Cristiana Ronalda v španskem prvenstvu, tale lestvica pa trenutno razmerje med največjima zvezdnikoma še dodatno osvetli. Medtem ko Ronalda ni niti približno med 10, je Argentinec zanesljivo na vrhu. Spusti se v daleč največ preigravanj, tudi njegov izkupiček pa je tako dober, da je na vrhu po absolutni številki. Pred - prav tako pričakovano - Nemyarjem.

Na tretjem mestu presenečenje - razen za tiste, ki redno spremljajo nastope dortmundske Borussie - šele 18-letni hrvaški Američan Christian Pulisic (ali Pulišić, kakorkoli pač hočete), zagotovo pa si boste z velikim zanimanjem pogledali tudi nadaljevanje lestvice. In z navdušenjem ugotovili, da je za Driesom Mertensom in Paulom Dybalo na skupno devetem mestu še en zvezdnik italijanske Serie A. Slovenski zvezdnik, ki po tem kriteriju očitno sodi med najboljše v Evropi.