Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.11.2017 19:37:45
Deli članek:

Hrvati so se odločili – KEK NI GLAVNI KRIVEC za krizo Rijeke. S prstom so pokazali na nekoga drugega.

sn

Rijeka je po nepozabni sezoni, ko je osvojila svoj prvi naslov hrvaških prvakov, v globoki krizi – včeraj je proti dunajski Austrii doživel že deseti poraz. Kdo je krivec, se sprašujejo naši južni sosedi.

Slovenski strateg, ki ga imajo v Kvarnerju za nespornega junaka, za odrešitelja, je po včerajšnjem porazu dvigal roko proti tribuni z domačimi navijači - kot da bi se od njih poslavljal.

Čeprav je prevzel vso odgovornost, sam od sebe ni odstopil. Je pa poudaril, da je nekaj pač treba spremeniti. Ekipa poka po šivih, po Dinamu in Osijeku so jo na kolena spravili še Dunajčani.

Predsednik Damir Mišković je nedavno stopil v bran svojemu trenerju, vprašanje pa je, do kdaj mu bo kril hrbet. Udarci v obliki porazov se namreč kar nadaljujejo.

Jasno je, da stvari niti v reški slačilnici niso najboljše. Mario Gavranović se je znašel v nemilosti navijačev, bolj ali manj je namreč jasno, da bo njegov naslednji klub zagrebški Dinamo. Tekmo z Austrio je spremljal s tribune, navijači pa so mu razvili transparent, kjer sta bila omenjena skupaj z Zdravkom Mamićem.

Na Rujevici ni več idile, to je jasno. Hrvati v Keku vidijo človeka, ki počasi meče puško v koruzo. V kolikšni meri je to povezano z izbiranjem novega selektorja slovenske reprezentance, trener Rijeke pa je bržkone celo najresnejši kandidat, lahko samo ugibamo.

Ni se mogoče izogniti občutku, da Kek in Mišković čakata, kdo bo prvi storil potezo. Če bi klub odpustil Keka, bi mu pripadle le dve ali tri mesečne plače, nikakor pa ne izplačilo do konca pogodbe, kar mnogi mislijo. In to ni nepomembno.

Svoj del odgovornosti, po mnenju javnosti celo največji, nosi predsednik Mišković, ki je poleti prodal najboljše igralce in močno oslabil moštvo, ki je osvojilo naslov državnega prvaka. Hrvati se sprašujejo, kdo je v resnici največji krivec za krizo Rijeke.

V anketi na spletni strani časnika 24 sata se jih je kar 44 odstotkov odločilo za predsednika, 34 odstotkov meni, da so krivi ostali igralci, na Matjaža Keka s prstom kaže 12 odstotkov tistih, ki so sodelovali v anketi, neposredno Gavranovića pa obsoja 10 odstotkov.

KDO JE NAJVEČJI KRIVEC ZA KRIZO RIJEKE?
44 % - Damir Mišković
34 % - ostali igralci
12 % - Matjaž Kek
10 % - Mario Gavranović