Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.10.2017 13:42:54
Deli članek:

ŠOKANTNE OBTOŽBE in načrt, kot ga še ni bilo: TAKO želijo Španci pri Aleksandru Čeferinu doseči, da PSG izključijo iz lige prvakov!

Reuters

S poletnimi aktivnostmi na nogometni tržnici so se očitno odnosi med PSG-jem in Barcelono, oziroma kar z večino španskih klubov, zelo zaostrili. Tako so klubi v la ligi skovali načrt, kako bodo dosegli, da bo Uefa na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom izključila Parižane iz vseh evropskih tekmovanj.

Predsednik la lige je namreč povedal, da je že avgusta vložil pritožbo, ki kaže na nepravilnosti pri delovanju PSG-ja, jezo pa je sprožil Neymarjev 222 milijonov vredni prestop iz Barcelone v PSG. Francoski L'Equipe je zdaj razkril načrt la lige, kako bodo pri Uefi dosegli izključitev Parižanov. "Videli smo, da sta PSG in Manchester City vložila veliko več denarja kot ostali klubi. Njihovi prihodki ne morejo upravičiti vse te vložke v nove okrepitve, zato imajo fiktivne sponzorje, ki so povezani s Katarjem. PSG tako še naprej goljufa," je Parižane obtožil predsednik la lige Javier Tebas.

44 strani dolgo poročilo je že sprožilo prve preiskave, Tebas pa upa, da bo evropska nogometna zveza ustrezno ukrepala. "Počakali bomo do konca leta in videli, kaj bo storila Uefa, v nasprotnem primeru se bomo pritožili na EU in zahtevali izključitev PSG-ja iz evropskih tekmovanj," je sklenil.