Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
0 28.10.2017 14:22:19

Katalonska neodivsnost VPLIVA TUDI NA REAL, ki mora v OSRČJE DOGAJANJA

Reuters
Dogajanje okoli osamosvojitve Katalonije je močno pretreslo Španijo.

Ljubitelji nogometa so se spraševali, kako bo vse skupaj vplivalo na najpomembnejšo postransko stvar na svetu. Stvar je še posebej zanimiva, ker madridski Real v tem prvenstvenem krogu gostuje v Gironi. Torej v Kataloniji, in to v precej nepravem času.

Mnogi so se spraševali, ali bo dvoboj sploh odigran. Podobno je bilo 1. oktobra, ko je Barcelona gostila Las Palmas. Takrat se je zgodil referendum, zaradi katerega je prišlo do policijskega nasilja na ulicah, in mnogi Katalonci so nogometaše Barcelone pozivali k temu, naj dvoboja ne odigrajo. Klub se je odločil drugače, tako da se je srečanje odigralo pred praznimi tribunami.

Trener Zinedine Zidane se ne zdi zaskrbljen zaradi trenutne politične situacije v državi. Njega zanima samo nogomet, skupaj z igralci pa bo odpotoval v Girono, kjer bi se tekma morala jutri začeti ob 16.15. "Od vodstva lige nismo dobili nobenih novic, zato vse poteka po ustaljenih tirnicah," je dejal Zidane. "Danes popoldan gremo na pot in jutri bomo igrali tekmo. Zanima me samo ena stvar, jutrišnja tekma. Vem, kaj se dogaja in da je zelo burno, a se v to ne vpletam."



V njegovih vrstah je tudi Katalonec Kiko Casilla. "Je miren in se pripravlja na tekmo, ne glede na to, kje se je rodil."

Girona je mesto, kjer so po razglasitvi katalonske neodvisnosti kot prvi začeli odstranjevati španske zastave s stavb, zato se na tekmi obeta zelo naelektreno vzdušje.  Hkrati pa bo to tudi prvo gostovanje Reala pri novincu v ligi. Na stadionu brez atletske steze, tako da bodo gledalci zelo blizu igrišča, izjemno napeto bo.

Članki iz rubrike