Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 26.10.2017 12:41:33

GANLJIVO in OBČUDOVANJA VREDNO. Mladi Romun dokazuje, da NIČ NI NEMOGOČE. BREZ ROKE uresničil nogometne sanje! (video)

Osemnajstletni Cosmin Lambru je lahko oziroma bi moral biti navdih za marsikoga.

Tako kot v številnih evropskih državah, so bile med tednom tudi v Romuniji na sporedu pokalne preizkušnje. Med drugim sta moči udarila Petrolul iz Poloiestija in drugoligaš Mioveni, do 100. minute se tekma od preostalih ni bistveno razlikovala. Takrat pa je v igro vstopil Cosmin Lambru. Kot vedno, je na zelenico pritekel z zavojem na levi roki, ki je bila bistveno tanjša kot običajno. Na prvi pogled je bilo jasno, da gre za protezo in ta trenutek je za mladeniča pomenil nekaj posebnega. Nekaj velikega. Doživel je profesionalni debi in dokazal, da nič ni nemogoče. Da kjer je volja, je tudi pot. Res občudovanja vredno, začetek zgodbe sega deset let nazaj.

"Star sem bil osem let, ko je name naletel tovornjak. S skupino prijateljev smo hodili ob cesti. V nekem trenutku sem opazil, tovornjak drvi proti meni, odzval sem se instiktivno. Vrgel sem se pod njega in si tako rešil življenje. Če se ne bi, bi prav gotovo umrl," je povedal Cosmin Lambru, ki je po debiju za člansko ekipo Poliestija postal svetovna zgodba.

Ostal je brez roke, amputirali so mu podlahtnico. "Vem, da sem bil po nesreči pri zavesti in da me je rola strašno bolela. Na mojo veliko srečo so me prijatelji takoj odpeljali v bolnišnico. Zdravniki so mi pozneje povedali, da bi samo nekaj minut poznejši prihod pomenil, da bi mi morali amputirati celo roko," pravi Lambru, ki je dobil protezo, s katero živi kakovostno življenje. Za nič noče biti prikrajšan in niti za milimeter ni želel odstopiti od svojega velikega cilja – postati profesionalen nogometaš.

lambru2
"Ko sem šele začel trenirati, je bil moj prvi cilj naučiti se, kako ne padati na umetno roko. Ni bilo lahko, dolgo sem se mučil, vendar ničesar ne obžalujem. Nikoli nisem in nikoli ne bom," je še povedal pogumni mladenič, ki ga je v posebnem trenutku razžalostil le rezultat, Pretolul se je po izvajanju najstrožjih kazni poslovil od nadaljnjega tekmovanja.

Članki iz rubrike