Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
26.10.2017 12:13:04
Deli članek:

VETER SPREMEMB V UPRAVI OLIMPIJE: Milan Mandarić najel novega svetovalca, pomagal mu bo bivši predsednik ...

Grega Wernig

Športni del kluba je urejen, poslovni pa je v teh dneh še kako na prepihu.

Da je Borut Arlič preteklost ljubljanskega kluba, ni prav nobenega dvoma, čeprav Olimpija njegovega slovesa vsaj uradno še ni potrdila. A slovo poslovnega direktorja še zdaleč ni edina sprememba v upravi zeleno-belih.

Ko je v Ljubljani končno zavladal mir, so se vodilni možje pri Olimpiji odločili, da je očitno napočil čas za nove pretrese. A v nasprotju z začetkom letošnjega leta ne v športnem delu kolektiva, ampak v upravi. Arličevo slovo sicer ni presenetljivo, o možnosti uresničitve takšnega scenarija se je v slovenski prestolnici začelo šušljati že pred nekaj tedni. Kakopak je ključno vprašanje, zakaj se mu je Milan Mandarić po slabem letu in pol zahvalil za sodelovanje, kot smo izvedeli, v prvi vrsti zaradi drugačnih pogledov na poslovno delovanje kluba. Kdo ga bo zamenjal, uradno še ni bilo potrjeno, naj bi bil pa v najboljšem položaju vsaj za nogometni svet povsem neznani Dejan Stamenković. Po naših informacijah gre za računovodskega strokovnjaka, ki se je Olimpiji dejansko priključil že pred nekaj tedni. Sprva kot pomoč računovodskemu delu uprave, zdaj naj bi se Mandarić resno spogledoval z idejo, da bi prav Stamenković prevzel Arličevo delo.

ODŠEL TUDI SEKRETAR KLUBA
Toda Stamenković dejansko ni edini novinec v poslovni stavbi na Dunajski cesti 159, kjer ima svoje prostore državni prvak iz leta 2016. Mandarić je k sodelovanju privabil tudi Boštjana Averja, ki je v slovenskem poslovnem svetu dobro znan obraz. Bil je direktor Komunalnega podjetja Logatec in svetovalec ter predsednik uprave Vzajemna, deloval je v Banki Koper, je tudi doktor znanosti na področju poslovodenja in organizacije. Hkrati že premore izkušnje iz nogometa, saj je bil v sezoni 2004/05 predsednik FC Koper, prav v tistem času naj bi se spoznal tudi z Milanom Mandarićem, s katerim sta zdaj spet združila moči. Aver naj bi na začetku novembra uradno postal svetovalec uprave, glede na izkušnje iz preteklosti bi Olimpiji vsekakor lahko še kako dobro koristil.

Dodajmo, da se je od Olimpije že prej poslovil tudi sekretar kluba Blaž Seretinek, ki je odšel v drugo službo. Prazno mesto je zasedel Josip Kovačević, njegova uradna funkcija v klubu je tehnični vodja.

Arsen Perić
Boštjan Aver