reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 22.10.2017 11:17:39

RES ŽALOSTNO: Težave Romeluja Lukakuja in kaj je počela njegova mama, da je 'REŠEVALA' sina

vszi
Nogometni superagent Mino Raiola ima pod svojim okriljem kopico zvezdnikov svetovnega formata.

Lukakujeva mama je na tekme hodila s sinovim rojstnim listom

Med njimi so tudi Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba in Romelu Lukaku. In pri švedskem Expressnu so Raiolo vprašali prav o slednjih dveh, oziroma o tem, kako se fanta spopadata z rasizmom v nogometu. Raiola je seveda takoj odgovoril, nekater stvari pa vas bodo verjetno šokirale. "Nogomet je demokratičen šport in bi moral biti enak za vse. Ljudje pravijo, da v njem ni diskriminacije, toda temnopolti nogometaši so vedno diskriminirani. Obstaja zavestna diskriminacija," je začel Raiola.


Nato je dejal, da obstaja tudi diskriminacija, pri kateri se ljudje sploh ne zavedajo, da to počnejo. "Mislimo, da je naše razmišljanje pravilno, ampak imamo stereotipe, ki jih opravičujemo. Temnopolti fantje so stisnjeni v kot, hitro postanejo stereotipi. Ko so mladi, morajo narediti veliko več, da bi lahko uspeli. Ni dovolj, da si dober kot belopolt nogometaš, moraš biti boljši. Podobno je bilo z Zlatanom na Švedskem, bolj se je moral dokazovati."

"Potem so tu trditve, da so temnopolti igralci fizično močnejši. To ni res, to je diskriminacija, o tem ni znanstvenega dokaza. Prav tako ves čas poslušam, da temnopolti igralci niso tehnično podkovani. Če imaš samo odlične fizične predispozicije, ne moreš igrati za Manchester United. Rabiš tudi tehnično znanje, iteligenco, mentaliteto in profesionalizem," se je kar razhudil Raiola, nato pa pristavil: "Veliko ljudi razmišlja na tak način. Dam jim ime, recimo nizozemskega nogometaša. Prvo vprašanje, ki mi ga zastavijo, je, je bel ali črn? Zato jih vprašam, zakaj, hudiča, je to pomembno? Mislite, da se to dogaja v ameriškem športu? Scottie Pippen, je bel ali črn? Koga, za vraga, to zanima?"

Potem pa je povedal, s kakšnimi težavami se je v karieri moral ubadati Romelu Lukaku. "Govoril sem z njegovo mamo. Ko je bil mlajši, je na tekme hodila z rojstnim listom. Vedno se je srečevala s starši, ki niso verjeli, da je star 12 ali 14 let. Vedno je bilo hudo, ko je zabil tri ali štiri gole. Bil je večji in fizično močnejši, a so kričali, da je starejši. Zato je imela s sabo rojstni list. Rojen je bil v Belgiji, razširile pa so se laži, da se je rodil v Afriki," je razkril Raiola.

Članki iz rubrike