volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
2 22.10.2017 11:01:53

SRAMOTNE scene na POLJUDU, vodilni možje HAJDUKA in DINAMA na policijski postaji! ZDRAVKA MAMIĆA tokrat ...

Ozračje na večnem hrvaškem derbiju je bilo zelo vroče.

Končnica hrvaškega derbija med Hajdukom in Dinamom (2:2) ni bila razburljiva le na igrišču, po domačem izenačenju globoko v sodnikovem dodatku se je zaiskrilo tudi v loži stadiona na Poljudu. Med ugledneži oziroma vodilnimi možmi večnih rivalov. Dogajale so se sramotne scene, ob katerih so imeli veliko dela tudi policisti.

Ni se zgodilo prvič, vendar tokrat v središču incidenta ni bil Zdravko Mamić, kot je bilo najbolj pogosto v preteklosti. Kaj natanko se je dogajalo, bodo razkrili posnetki nadzornih kamer, toda zažigalno vrvico naj bi zažgal verbalni obračun športnega direktorja Hajduka Maria Branca in direktorja Dinama Tomislava Svetine. To je sprožilo požar, vmešalo se je veliko ljudi, bojda so pele tudi pesti in policisti so imeli kar veliko dela, da so razmere umirili. In akterje spopada umaknili s stadiona, nakar so morali še na informativni razgovor na policijsko postajo. Z možmi postave so se morali pogovoriti predsednik Hajduka Ivan Kos, športni direktor dalmatinskega ponosa Mario Branco, direktor Dinama Tomislav Svetina in finančni direktor Zagrebčanov Matej Škegro, v vlogi prič pa je svoje videnje dogodka razkrilo še šest ljudi.

"Nikogar nismo provocirali. Edino, če kdo meni, da je proslavljanje zadetka provokacija. Skratka, ko smo proslavljali gol, mi je športni direktor Hajduka Maro Branco ‘skočil’ v obraz in prišlo je do prerivanja. Kar se je dogajalo naprej, ne bi komentiral," je povedal Tomislav Svetina.

Značke: hajduk, dinamo, incident, derbi

Članki iz rubrike