volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
1 19.10.2017 16:15:13

'NORI' trenerski MULEC Hoffenheima in njegova NORA aplikacija NA TELEFONIH NOGOMETAŠEV za določanje udarne enajsterice!

Komaj 30-letni Julian Nagelsmann je trenerski posebnež v vseh pogledih.

Še pred 30. rojstnim dnem je čudežni deček navdušil na klopi Hoffenheima, ga popeljal do kvalifikacij za ligo prvakov in nadaljuje z odličnim delom na njegovi klopi. Celo do te mere, da ga omenjajo kot enega od kandidatov za trenerja Bayerna po koncu te sezone. Pri tem ima nekaj svojevrstnih prijemov, najbolj čuden med vsemi pa je v zadnjih dneh obnorel tako nemške ko tuje medije. In verjetno se ne boste čudili, zakaj. 

Skupaj z enim od nemških tehnoloških podjetji je Nagelsmann namreč razvil aplikacijo, ki jo je namestil na pametne telefone vseh svojih varovancev. Verjeli ali ne, gre za aplikacijo, ki določa udarno enajsterico za naslednjo tekmo oziroma jo vsaj pomaga določati 30-letnemu strokovnjaku. Kako? Preprosto, s petimi vprašanji. Da, prav ste prebrali, s petimi vprašanji. Seveda pa ni preprosto, tako se samo reče. 

Nagelsmann je namreč izumil algoritem, ki s pomočjo aplikacije vsakemu nogometašu (ne vedno vsem enaka) vsako jutro postavi pet navidez nedolžnih vprašanj. Nogometaši morajo odgovarjati čim bolj resno, seveda pa nihče ne more jamčiti, da po pravici. A gre za algoritem, podoben psihološkim testom v vojski in policiji, iz katerega je mogoče izluščiti posameznikovo psiho-fizično stanje. Kar trener Hoffenheima tudi naredi. 

Ob koncu tedna s svojo aplikacijo menda najbolje ve, kdo je tako fizično kot psihično najbolj pripravljen za nastop, kdo je najbolj z glavo pri stvari in koga karkoli v življenju ovira, da bi od sebe lahko dal svoj maksimum. Nič čudnega torej, da enajsterice, ki jih Nagelsmann sestavi na tak način, prinesejo več, kot kdorkoli realno pričakuje.  

Članki iz rubrike