IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 13.10.2017 09:01:10

Da se orosi vsako oko: Srce parajoča zgodba bratov in večnih rivalov, ki ju odslej združuje ... LEDVICA! (video)

vszi
Navijaške zgodbe, ki parajo srce. Ena najlepših pa prihaja iz Nemčije.

Kako veliko je rivalstvo med Borussio iz Dortmunda ter Schalkejem pove že podatek, da se ob anketah vsaj polovica ljudi izreče, da raje vidijo svoje moštvo premagati tekmece, kot pa da sami osvojijo krožnik v nemški bundesligi.

A od zdaj naprej bo nekaj modrega vendarle delalo za navijača črno-rumenih. Holger Leister, navijač Dortmunda je nujno potreboval ledvico, saj mu je slednja odpovedovala, trikrat na teden pa je moral hoditi na dializo. 

In zato je od svojega brata Michaela dobil ledvico. Težava je le o tem, da je Michael zaprisežen navijač Schalkeja. Oba se seveda šalita na ta račun. 

"To je edini način, da kdo, ki navija za Schalke, osvoji naslov prvaka," pravi Holger, ki seveda ve, da dolguje bratu življenje. 

Holger je namreč pred 12 leti doživel hudo prometno nesrečo, zaradi katere so mu morali amputirati nogo, zdravila pa so mu napadla in onesposobila ledvico. 

Ko je Holgerjevo življenje vse bolj trpelo, je Michael seveda takoj priskočil na pomoč, čeprav mu Holger sprva tega ni dovolil. "Bal sem se zanj." 

Še posebej kasneje, ko je Holgerjevo telo zavračalo Michaelovo ledvico. "Saj je bilo jasno, da se mora najprej moje črno-rumeno telo navaditi na takšen kos Schalkejevega telesa," pa se ni prenehal šaliti devet let starejši Holger. 

Kasneje se je po darovanju krvi vse skupaj umirilo, telo pa je sprejelo tujo ledvico. Potem pa še zadnja šala za konec. Bomo videli kdaj zaprisežena navijaška sovražnika videti skupaj na tekmi v istem navijaškem sektorju? "Nikoli. Tako daleč zagotovo ne bi šla v življenju," pravita brata, ki sta v Nemčiji postala prava zvezdnika. 

Video, ki ga je pripravil nemški Bild, pa si lahko ogledate spodaj. 

Članki iz rubrike