Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.09.2017 14:17:22
Deli članek:

Prava VOJNA v španski reprezentanci! Zvezdnik Barcelone je s svojim POZIVOM dvignil ogromno prahu, Ramos pa vrača UDAREC!

Reuters

Nedeljski referendum o neodvisnosti Katalonije že nekaj časa dviga ogromno prahu tudi na športnem področju.

Veliko in trenutno najbolj vroče vprašanje je, kaj se bo zgodilo s katalonskimi športnimi kolektivi in športniki, če se bo Katalonija odcepila od Španije in razglasila neodvisnost. Bo Barcelona postala preteklost španskega prvenstva in bo skupaj s Espanyolom, Girono in manjšimi klubi ustanovila svoje prvenstvo in tam nastopala? Kaj se bo zgodilo s špansko reprezentanco in Katalonci, ki igrajo zanjo? 

Vse to so vprašanja, na katera trenutno še nihče ne zna odgovoriti. Bo pa zelo pestro že dan po volitvah, ko se bo pred zadnjima dvema kvalifikacijskima tekmama zbrala španska reprezentanca. V njej igra eno najvidnejših vlog Gerard Pique, sicer goreč zagovornik katalonske neodvisnosti. Tako je tudi na twitterju pozval k mirnim protestom in k temu, da se čim več Kataloncev udeleži referenduma. Na ta poziv se je oglasil tudi Sergio Ramos: "Njegov zapis nikakor ni dober, če ne želi biti izžvižgan. Prav tako ne vem, če je dober za celotno ekipo, toda vsak ima pravico izraziti svoje mnenje."